.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση- Χρυσή Αυγή. Βίοι παράλληλοι ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση- Χρυσή Αυγή. Βίοι παράλληλοι

                         
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Η διαβίβαση του φακέλου, με στοιχεία από τη δράση της Χρυσής Αυγής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι άλλη μία επικοινωνιακή κίνηση που προσπαθεί να κατευνάσει τις διεθνείς αντιδράσεις για την ανοχή που έχει δείξει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απέναντι στα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης και να επικαλύψει τον απόηχο των δηλώσεων του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, που έχουν προκαλέσει αναταράξεις μέσα στο κόμμα της Ν.Δ. και την συγκυβέρνηση.

Εύλογα είναι τα ερωτήματα:
Τι έχει κάνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης γι’ αυτές τις υποθέσεις μέχρι σήμερα; Πώς ένα παντοδύναμο κράτος που έχει τσακίσει κάθε λαϊκή αντίδραση, έχει μετατρέψει σε φρούριο όλη την Αθήνα για να κάνουν βόλτα η Μέρκελ με τον Σόιμπλε, έχει επιστρατεύσει ακόμα και την πρόθεση, έχει καταλύσει κάθε έννοια δικαίου και έχει παραβιάσει Συνταγματικές και Δημοκρατικές ελευθερίες πολιτών για να ανακόψει τις αντιδράσεις τους, έχει δείξει την πυγμή του και έχει φανεί ανελέητο στις πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δηλώνει αδυναμία αντιμετώπισης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής;
Δεν πρόκειται για μαζικό κίνημα, δεν ακολουθούν συνωμοτικούς κανόνες, δεν κρύβουν αυτό που κάνουν, αντίθετα το διαφημίζουν. Είναι μερικές δεκάδες περιφερόμενοι νταβατζήδες που προβαίνουν σε πράξεις που διώκονται από τον κοινό ποινικό κώδικα. Οι πράξεις τους αυτές θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί. Η κυβέρνηση απέφυγε επιδεικτικά να τις αντιμετωπίσει. Η κραυγαλέα και διαρκής απουσία αποτελεσματικής αστυνόμευσης από ευαίσθητες περιοχές, τους έδωσε χώρο να δράσουν, να στεριώσουν και να αποκτήσουν κοινωνικό έρεισμα.

Η κυβέρνηση που επένδυσε προεκλογικά στην ανασφάλεια του κόσμου, έχοντας στην κορυφή της προεκλογικής της ατζέντας την εγκληματικότητα, επενδύει πάλι μέσω της χρυσής, στο φόβο, την τρομοκρατία ,το διχασμό , εξισώνει τις εγκληματικές πράξεις με τους αγώνες του λαού για ζωή και αξιοπρέπεια, για να τον αποπροσανατολίσει και να τον κρατήσει όμηρο της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, που αναπαράγει τις αιτίες του φασισμού.
Κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή, με το δικό της τρόπο η κάθε μια, υπηρετούν τον ίδιο σκοπό
. Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει επικοινωνιακά το ζήτημα, μέχρι να κάτσει η σκόνη από την αναμενόμενη στυγερή δολοφονία και με την πολιτική της θα συνεχίζει να αναπαράγει τις αιτίες που γεννούν και τροφοδοτούν το φασισμό . Ο φασισμός θα κτυπηθεί από ένα πλατύ λαϊκό αντιφασιστικό μέτωπο που θα ανατρέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική.



Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.