.

Νέα Δημοκρατία και μεταναστευτικό: Χρυσαυγιτισμός με γαλάζιο κοστούμι ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα Δημοκρατία και μεταναστευτικό: Χρυσαυγιτισμός με γαλάζιο κοστούμι





                           

















ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ «ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΣ»
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, Ή ΤΟΝ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ ΗΡΩΔΗ, ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΝΗΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
Του SPY - Jungle Report 
jungle-report.blogspot.com
UNFOLLOW τεύχος 21

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν συστηματικά εργαστεί για τη δαιμονοποίηση των μεταναστών και την καλλιέργια της ξενοφοβίας, κυρίως από τα βήματα λόγου που είχαν άμεση επαφή με το κομματικό ακροατήριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η «Ημερίδα για το πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης», που διοργάνωσε το Φεβρουάριο του 2011 η Β5 ΝΟΔΕ της ΝΔ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Εδώ έχει μια αξία να αναφερθούν όχι μόνο τα όσα ελέχθησαν από τους γαλάζιους ομιλητές, αλλά και το ποιόν, η προέλευση και το παρελθόν όσων κλήθηκαν να εκφράσουν δημόσια θέσεις για ένα πολύ λεπτό ζήτημα που, αν μη τι άλλο, αφορά ζωές ανθρώπων.
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Νίκος Χιδίρογλου, αρθρογράφος της ακροδεξιάς εφημερίδας Ελεύθερη ώρα, γνωστής για το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τα εκθειαστικά για την επταετία και τον «εθνάρχη και εθνικό ευεργέτη των Ελλήνων» Γεώργιο Παπαδόπουλο άρθρα της. Συγγραφέας επίσης δύο μυθιστορημάτων, στα οποία οραματίζεται αιματηρούς εμφυλίους στην Ελλάδα με κατάληξη την κατατρόπωση των αριστερών και των «εποίκων λαθρομεταναστών» και την επανάκτηση της χώρας από τους «εξεγερμένους πατριώτες». Σε άλλες, πιο δημοκρατικές, εποχές, στο άκουσμα ότι ο Ν. Χιδίρογλου συντονίζει μια συζήτηση, ο νους μας θα πήγαινε απλώς σε εκδήλωση βασιλοχουντικών...
«ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ...»
Παρών στο πάνελ των ομιλητών ήταν και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, γνωστός με την ιδιότητα του στενού φίλου και μυστικοσύμβουλου του Α. Σαμαρά, αλλά και για τα υβριστικά του κείμενα σε φιλοσαμαρικές εφημερίδες και ιστοσελίδες, εκλεγμένος πια στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Ο δημοσιογράφος Νίκος Ρούσης τον θυμάται πριν χρόνια τακτικό θαμώνα σε σουβλατζίδικο του Κορυδαλλού, συχνά παρέα με συνταξιούχους της ΕΥΠ, διοικητές της Ασφάλειας και αστυνομικούς. Τον είχε ακούσει πολλάκις να λέει «ε ρε, Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται» και είχε διαπιστώσει ότι τότε ήταν τακτικός αρθρογράφος της φιλοχουντικής εφημερίδας Στόχος.
Στην ομιλία του, ο Φ. Κρανιδιώτης παρομοίασε τους μετανάστες με δυνάστες που «θα κάτσουν στο σαλόνι σας, θα απαιτήσουν να φορέσει μαντίλα η κόρη σας, θα σας πούνε τι θα φάτε, τι θα πιείτε, θα επιβάλουν τα δικά τους ήθη και τους δικούς τους κανόνες», ενώ προανήγγειλε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών: «Θα κάνουμε στρατόπεδα, μεγάλους χώρους κράτησης. Και νησιά έχουμε, και στρατόπεδα έχουμε, για να το κάνουμε αυτό το πράγμα». «Απέδειξε» δε ότι δεν είναι ρατσιστής, επικαλούμενος έναν αλβανό ταξιτζή που φέρεται να του είπε ότι θα φύγει από την Ελλάδα επειδή «έχει γεμίσει λαθρομετανάστες».
Στην ημερίδα, και η γαλάζια τομεάρχης Χριστίνα Σιδέρη, γνωστή κυρίως στο διαδίκτυο για τα απάνθρωπα, ρατσιστικά σχόλιά της. Σε ένα σχόλιό της πρότεινε να γίνει στην Ελλάδα ένα «light Κουαντάναμο [sic] για τα αναρχοκομμούνια», αλλού ζητούσε να συλληφθούν οι γονείς του δολοφονημένου από αστυνομικό Α. Γρηγορόπουλου για παραμέληση ανηλίκου, ενώ χαρακτήρισε «αλλοδαπή που τη βόλεψε περίφημα» την Κωνσταντίνα Κούνεβα. 
Στην ομιλία της, η Χριστίνα Σιδέρη παρουσίασε ένα βίντεο που, όπως είπε, «είχε γίνει με πάρα πολλή αγάπη», ασχέτως αν είχε ως μόνο στόχο τη δαιμονοποίηση των μεταναστών. Κάτω από επιγραφές όπως «Τα αποτελέσματα του πολυπολιτισμού. Έλληνες, ξυπνήστε πριν είναι αργά» παρουσιάζονταν πλάνα από σκηνές βίας μαζί με ομαδικές προσευχές μεταναστών και φωτογραφίες από κακοποιημένες γυναίκες σε μουσουλμανικές χώρες. Το βίντεο έκλεινε με αποσπάσματα ομιλιών του Αντώνη Σαμαρά, όπου μεταξύ άλλων δεσμευόταν καταχειροκροτούμενος να καταργήσει το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας των μεταναστών. Για το βίντεο αυτό η Χριστίνα Σιδέρη ευχαρίστησε από το βήμα τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, με τον οποίο «δουλέψανε ατελείωτες ώρες για να το φτιάξουν». Ο Δ. Παπαγεωργίου είναι τέως πρωτοκλασάτο στέλεχος της Χρυσής Αυγής και έχει καταδικαστεί για επιθέσεις κατά αριστεριστών, ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός που βγήκε από τη φυλακή.
«ΟΡΔΕΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Ο σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Ιωάννης Κωτούλας, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε από το βήμα της ημερίδας την πολυπολιτισμικότητα και την αφομοίωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, προβλέποντας επιστροφή στο Μεσαίωνα. Ο Ι. Κωτούλας προκάλεσε πρόσφατα συζητήσεις για το βιβλίο του Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ, το οποίο, με πρόσχημα την «ψυχρή αντικειμενική ματιά», αγγίζει τα όρια του φιλοναζισμού και μάλιστα απέσπασε επαινετικά σχόλια από το περιοδικό της νεολαίας της Χρυσής Αυγής Αντεπίθεση (Δεκέμβριος 2005). Δύο μήνες πριν, τον Οκτώβριο του 2005, ο Ι. Κωτούλας, μαζί με έναν συμφοιτητή του, μίλησε στην «6η Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής για το Έπος του ’40, «καταρρίπτοντας τους μύθους για τη δήθεν αντίσταση των κομμουνιστών». Σε σχόλιό του δε στο ιστολόγιο «Πολιτισμός Πολίτης», ο Ι. Κωτούλας αφήνει ξεκάθαρα να φανεί πώς βλέπει τους μετανάστες και τι αισθάνεται γι’ αυτούς: «Κάθε αντίδραση των Ελλήνων κατοίκων θα είναι πλέον δικαιολογημένη, Ο,ΤΙ και αν κάνουν κατά των λαθρομεταναστών και των ελληνόφωνων υποστηρικτών τους».
Η Σοφία Βούλτεψη, επίσης ομιλήτρια, κινήθηκε στο ίδιο ξενοφοβικό πνεύμα. Αφού πρώτα συμφώνησε με όλους τους προηγούμενους ομιλητές, χαρακτήρισε τους μετανάστες που γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα «ορδές μαχαιροβγαλτών που κατέλαβαν την Αθήνα», ενώ χαρακτήρισε προπαγανδιστικές τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι μετανάστες ανεβάζουν το ΑΕΠ της Ελλάδας.
Η μετουσίωση των ξενοφοβικών αυτών οπτικών σε κυβερνητική πολιτική διαπιστώνεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, μέρος της «πολιτικής των αντικινήτρων» για τη μετανάστευση, την οποία πρόσφατα (ξανα)επικαλέστηκε ο νυν υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Δηλαδή, με τα λόγια του νυν σύμβουλου στο υπουργείο Υγείας Θάνου Πλεύρη, στην 3η Γιορτή του Patria, εθνικιστικού περιοδικού που εκδίδεται από πρώην χρυσαυγίτες: «Όσοι [μετανάστες] πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων (...) όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο (...) Η κόλαση να φαντάζει παράδεισος σε αυτό το οποίο θα ζούνε εδώ πέρα. Μόνο έτσι δεν θα έρχονται».
Ένα από τα τελευταία θύματα αυτής της πολιτικής ήταν ο Μοχάμαντ Χασάν, αφγανός κρατούμενος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν επανειλημμένα τις εκκλήσεις του να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να πεθάνει μερικούς μήνες αργότερα διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο.
(πηγή: περιοδικό UNFOLLOW, Σεπτέμβριος-τεύχος 21)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.