.

Ανακοίνωση της Α.Ε.Π. Πυροβεστών για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Α.Ε.Π. Πυροβεστών για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.



                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΑΕΠ) Πυροσβεστών.



 ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ  η αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και εργαζομένων στις Ε.Δ και στα Σ.Α



   Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός Κος Σαμαράς στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν τόλμησε να κυκλοφορήσει και να έρθει σε επαφή με πραγματικούς ανθρώπους πού έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα  με τις ψεύτικες υποσχέσεις του.



 Ο Κος πρωθυπουργός στην ΔΕΘ , επιχείρησε κοινωνική στροφή με παραμυθένιες υποσχέσεις σε ευπαθείς ομάδες πού έχουν αδικηθεί κατάφορα,  τους χαμηλοσυνταξιούχους  και τους εργαζόμενους στα Σ.Α –ΕΔ, σε ένα σχέδιο σκέψης για μερική αποκατάσταση των μεγάλων απωλειών πού έχουν υποστεί από την διακυβέρνηση της Χώρας  τόσο από το κόμμα του, τη Ν.Δ όσο και από τον έτερο πόλο της κυβέρνησης του, το ΠΑΣΟΚ.


 Σύμφωνα με  τις δηλώσεις του  Κου Πρωθυπουργού, η μερική αποκατάσταση των ευπαθών ομάδων θα γίνει,  ΑΝ υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο «όπως έχει συμφωνήσει με την Τρόικα και όπως προβλέπεται από το μνημόνιο, ότι το 30% του ονειρικού πρωτογενούς πλεονάσματος θα αποδοθεί στους τόκους και το 70% στους Χαμηλοσυνταξιούχους και τους ενστόλους. Το πραγματικό ποσό πού ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ  ότι μπορεί να επιστραφεί στους πολίτες ΘΑ ανέρχεται περίπου στα 400-500 εκατ. ευρώ, ΑΝ το πλεόνασμα κυμανθεί κοντά στο 1 δις ευρώ». Με βάση την υπόθεση αυτή, η Κυβέρνηση ΘΑ επιθυμούσε να δώσει περίπου το μυθικό ποσό των 50 ευρώ το μήνα σε ευπαθείς ομάδες. Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει ΟΥΤΕ το πραγματικό πλεόνασμα ΟΥΤΕ τους τελικούς δικαιούχους.


 Προφανώς Ο Κος Πρωθυπουργός  με μία ακόμα από τις πολλές ψεύτικες υποσχέσεις του προς τους ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους τους «θεωρεί δεδομένους» όπως και  κατά το παρελθόν, στο να υφαρπάξει την ψήφο τους και  να τους κάνει συμμέτοχους και συνένοχους στο έγκλημα πού συντελείται στους πολίτες και στην Πατρίδας μας, από ίδιο και την Κυβέρνησή του.


 Η επικοινωνιακή σπέκουλα, και η κατεστημένη πολιτική παιδεία που είχε εφαρμοστεί στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες δυνάμεις, τους είχε καταστήσει  συμμέτοχους μιας ακραίας συντηρητικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς πού συντηρούσαν με τις επιλογές τους ,τα κόμματα της εξουσίας Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έχοντας την δική τους συμμετοχή στο διαρκές έγκλημα κατά του λαού και του τόπου.


 Οι εργαζόμενοι στα Σ.Α και στις Ε.Δ διατρανώνουν ότι ΔΕΝ είναι «δεδομένοι κανενός» και ως κοινός τους στόχος με τους υπόλοιπους εργαζόμενους είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μνημονιακών Πολιτικών και των διαχειριστών τους.


 Το  συλλαλητήριο των εργαζόμενων στα Σ.Α στην Θεσσαλονίκη,  και η μεγαλειώδη συγκέντρωση σε πλήθος και πάθος, της ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι μόνο η Αρχή για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.


 Η   ΑΕΠ Πυροσβεστών καλεί  τους συναδέλφους στο Π.Σ  σε κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική,  με την συμμετοχή τους σε όλες τις συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια πού διοργανώνει  η ΓΕΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και οι πρωτοβάθμιες Ομοσπονδίες και Ενώσεις τους.

πηγή:www.aep.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.