.

Θ. Δρίτσας: Οι δηλώσεις Πάγκαλου επιβεβαιώνουν την εκφρασμένη ανησυχία ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις συνομιλιών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Θ. Δρίτσας: Οι δηλώσεις Πάγκαλου επιβεβαιώνουν την εκφρασμένη ανησυχία ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις συνομιλιών






"Μόνον στην περίπτωση των σκανδάλων οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κρατούσαν τα μάτια και τα αυτιά τους ερμητικά κλειστά; Γιατί για όλα τα άλλα φαίνεται ότι αναλάμβαναν με ευκολία τον ρόλο του ωτακουστή", τόνισε ο Θ. Δρίτσας, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου σχετικά με την παρακολούθηση των συνομιλιών του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα




Ολόκληρο το σχόλιο

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, πρώην Υπουργού Εξωτερικών και πρώην Αντιπροέδρου κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την παρακολούθηση των συνομιλιών του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και την Άγκυρα, επιβεβαιώνουν την εκφρασμένη ήδη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανύπαρκτη προστασία του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, αλλά και για την λειτουργία μηχανισμών που χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και δημοκρατικό έλεγχο κινούνται ανεξέλεγκτα. 

Όταν ο κ. Πάγκαλος … διασκεδάζει (!), ακούγοντας τον αμερικανό πρέσβη να ανταλλάσσει ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς πόσοι και ποιοι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι επιλέγουν τον ίδιο τρόπο «διασκέδασης». 

Έναν (1) χρόνο μετά το «μαύρο χιούμορ» του σημερινού Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για την φύλαξη από τον ίδιο των απόρρητων αμυντικών σχεδίων της χώρας, ο προκάτοχός του στο ίδιο κυβερνητικό αξίωμα κονιορτοποιεί ένα άλλο απόρρητο, εκείνο που αφορά τις τηλεπικοινωνίες. 

Καλά, μόνον στην περίπτωση των σκανδάλων οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κρατούσαν τα μάτια και τα αυτιά τους ερμητικά κλειστά; Γιατί για όλα τα άλλα φαίνεται ότι αναλάμβαναν με ευκολία τον ρόλο του ωτακουστή.

Μήπως όμως αλλού βρίσκεται η ουσία; 

Μήπως ο … «έμπειρος» κ. Πάγκαλος δια της καλλιέργειας κλίματος φαιδρότητας σπεύδει να προλάβει, να υποβαθμίσει, να διασκεδάσει και τελικά να καλύψει την σημασία των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σχετικά με την ύπαρξη εγγράφου της NSA, στο οποίο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών;» 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.