.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στο Νομό Δράμας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στο Νομό Δράμας





Τη Δευτέρα 21/10/2013 επισκέφτηκε τη Δράμα ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Τσουκαλάς Δημήτρης, υπεύθυνος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για τα Θέματα του Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Συνοδευόμενος από το Βουλευτή Δράμας Καραγιαννίδη Χρήστο και το Γραμματέα της ΝΕ Καρβούνη Δημήτρη συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με τα σωματεία των αστυνομικών υπαλλήλων και τους Διοικητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Νομού.
Ακολούθως συναντήθηκαν με το Διοικητή και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας.
Ο κ. Τσουκαλάς αφού άκουσε τα οξυμένα οικονομικά και λειτουργικά-υπηρεσιακά προβλήματα των ενστόλων, δέχτηκε υπομνήματα με τις προτάσεις τους, εξέφρασε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στα δίκαια αιτήματά τους και σκιαγράφησε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγκαία αναδιάρθρωση των υπηρεσιών που αφορούν την Προστασία των Πολιτών. Σχέδιο αναδιάρθρωσης με κριτήριο το Δημόσιο Συμφέρον και την αναβάθμιση των εργαζόμενων ενστόλων και όχι με δημοσιονομικά κυρίως κριτήρια.
Η επίσκεψη του κ. Τσουκαλά ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στο Παρανέστι. Στο συγκεκριμένο Κέντρο κρατούνται 306 μετανάστες με την προοπτική να γίνουν κάποια στιγμή 1000!!!! Σε καμιά περίπτωση οι υποδομές, (χώροι, ύδρευση, αποχέτευση) τόσο του ίδιου Κέντρου όσο και του Παρανεστίου δεν αντέχουν τέτοιο αριθμό. Ακόμα και ο αριθμός των αστυνομικών δεν είναι επαρκής ούτε για τη σημερινή δομή. Στο Κέντρο η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε μετανάστες που βρίσκονται εκεί πάρα πολλούς μήνες, 10,11 ακόμα και 15, αναμένοντας να εγκριθεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει! Στο Κέντρο παραμένει το πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τους κρατούμενους εξακολουθεί να καλύπτει το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου με τις πλημμελείς υποδομές και το Νοσοκομείο Δράμας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 χμ. Να σημειώσουμε ότι στο σχεδιασμό του Κέντρου προβλέπεται μόνιμη παρουσία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα στο στρατόπεδο, η οποία, ωστόσο, δεν υλοποιείται.
Πέραν, όμως, των άμεσων προβλημάτων του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών της περιοχής, που χρήζουν επίλυσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσεται συνολικά στην αποσπασματική και απάνθρωπη πολιτική των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών. Απέναντι σ' ένα παγκοσμίων διαστάσεων ζήτημα, όπως το μεταναστευτικό, ο περιορισμός της ελευθερίας των ανθρώπων δε συνιστά απάντηση. Η συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, παραμένει το φλέγον ζήτημα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.