.

Ο πίθηκος και η αλήθεια Του Σωτήρη Παπαμιχαήλ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο πίθηκος και η αλήθεια Του Σωτήρη Παπαμιχαήλ


Ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο Νίκος ο Πρίγκηπας, ο Λιάκος ο λοστός, ο Ηλίας ο μοδάτος …
Αναρωτιέστε ίσως ποιοι είναι ο παραπάνω «κύριοι» κι από ποια ιστορία του Τσιφόρου δραπέτευσαν. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά ο Τσιφόρος δεν έχει γράψει γι’ αυτούς.
Πρόκειται για την προσπάθεια που γίνεται να περάσουν τα «παλληκάρια» της χρυσής αυγής ως απλοί κακοποιοί.
Γίνεται κι εδώ το ίδιο λάθος που έγινε στη Γερμανία κι επέτρεψε να ανδρωθεί ο Ναζισμός.

Τότε η αστική τάξη της Γερμανίας θεωρούσε πως ο Χίτλερ και η παρέα του, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ομάδα κακοποιών, την οποία μπορούσαν εύκολα να ελέγξουν και να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο, στα χέρια τους, ώστε να ασκήσουν την πολιτική που επιθυμούσαν με το φόβο, που οι Ναζί ασκούσαν μέσω της τρομοκρατίας.
Όμως όταν το φίδι έσκασε απ΄ το’ αυγό του άρχισε να μεγαλώνει, να τρέφεται από το θυμό, την απογοήτευση και την εξαθλίωση του Γερμανικού λαού. Άρχισε να δυναμώνει και να αποκτά τη δική θέληση, να διεκδικεί και στο τέλος να κερδίζει την εξουσία, που έδινε διέξοδο στη διεστραμμένη του φύση.
Έγινε έτσι ανεξέλεγκτο και οδήγησε την παγκόσμια κοινότητα στο μεγαλύτερο πόλεμο της ιστορίας της.
Σήμερα στην Ελλάδα της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, οι υπάλληλοι των ξένων συμφερόντων, οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού, οι υποταγμένοι στους «πιστωτές» κυβερνήτες επανέλαβαν το ίδιο λάθος.
Έθρεψαν, κάλυψαν και στήριξαν το φίδι του νεοναζισμού, τη χρυσή αυγή, θεωρώντας αφελώς, οι ανιστόρητοι, πως μπορούν τρομοκρατώντας την Ελληνική κοινωνία, να κρατήσουν την εξουσία τους, να κόψουν το ρεύμα της Αριστεράς και στο τέλος να συνεχίσουν το ξεπούλημα της χώρας στα αφεντικά τους.
Επέτρεψαν στους υπάνθρωπους ναζιστές να δημιουργήσουν θύλακες στις ένοπλες δυνάμεις, στην αστυνομία και ειδικότερα στα σώματα ασφαλείας και τις ειδικές δυνάμεις της (μονάδες που η δημοκρατία δεν χρειάζεται, και υπάρχουν για να καταστέλλουν κάθε λαϊκή διεκδίκηση. Δεν είναι τυχαίο που στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν αυτές οι μονάδες η χρυσή αυγή καταγράφει ποσοστό που αγγίζει το 50%).
Επέτρεψαν στα «ξυρισμένα» κτήνη να δολοφονούν μετανάστες, να κυκλοφορούν ως στρατιωτικά τάγματα σε γιορτές και πανηγύρια, σε δρόμους και πλατείες κι όπου αλλού θέλουν τρομοκρατώντας τους «νοικοκυραίους», που βιώνουν την πραγματικότητα μέσα από την τηλεόραση.
Τους έκαναν «φίρμες» σε τηλεοπτικά σόου και τηλεπερσόνες. Αποτέλεσαν μέχρι και lifestyle μοντέλα προβάλλοντας τους έρωτές τους κι όλα αυτά με σκοπό να μας τους παρουσιάσουν σαν κομμάτι της κοινωνίας. Ήθελαν να μάθουμε να ζούμε με το θεριό. Να εξοικειωθούμε με τη βία, να νομιμοποιήσουν το παρακράτος.
Όμως ακόμη μια φορά το θεριό ένοιωσε ισχυρό κι έγινε ανεξέλεγκτο, σκοτώνοντας πλέον όχι μόνο «λαθρομετανάστες» για τους οποίους είχαν ήδη καλλιεργήσει το κοινωνικό μίσος με τα πογκρόμ, τους ξένιους Δίες, τις Αμυγδαλέζες κ.α., αλλά και Ελληνόπουλα που αντιστεκόντουσαν με την τέχνη τους, στα άνομα σχέδια του. Και τότε με φιέστες και πανηγύρια τους έστειλαν στον ανακριτή, δηλώνοντας πως υπερασπίζονται τη δημοκρατία, οι υποκριτές.
Τη δημοκρατία που έχουν καταλύσει, καλύπτοντας για χρόνια εκατοντάδες υποθέσεις και καταγγελίες για τη δράση της χρυσής αυγής, τη δημοκρατία της τρομοκράτησης των εργαζομένων, τη δημοκρατία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, τη δημοκρατία των προληπτικών επιστρατεύσεων, της κρατικής βίας, των χημικών και ο κατάλογος είναι ατέλειωτος.
Και όπως είπα και πιο πάνω σφάλουν και προσδιορίζουν το φίδι, ως κακοποιό. Όμως το φίδι έχει ιδεολογία, έχει το δικό του «όραμα» και θέλει να υποδουλώσει τα πάντα στη διεστραμμένη φύση του, να ικανοποιήσει τις άρρωστημένες του ορέξεις για κυριαρχία κι αυτό απαιτεί τρομοκρατία, ξυλοδαρμούς και φόνους.
Στηρίζονται σε μια διαστροφική ερμηνεία της θεωρίας του Δαρβίνου, όπου η δυνατότητα κυριαρχίας και η δύναμη του είδους εξαρτάται από τη διάμετρο του μπράτσου.
Στην πειθήνια και χωρίς όρους υποταγή στον ηγέτη και στην απόρριψη κάθε κριτικής σκέψης.
Τρέφονται αλλά και ταϊζουν τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπινου είδους.
Βιώνουν τη μαζική αποβλάκωση και αρνούνται την κοινωνική αξία.
Ο φασισμός όπως και ο ναζισμός κατεβάζουν το ανθρώπινο είδος στο επίπεδο του πεινασμένου ζώου, στο σημείο όπου το ένστικτο υπερισχύει της λογικής.
Όλα αυτά οφείλουμε να τα πολεμήσουμε χωρίς να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματική τους φύση και φυσικά χωρίς να μπερδεύουμε το αίτιο με το αιτιατό, χωρίς να αντικαθιστούμε την ιδεολογία με τις πράξεις.
Οι αιτίες που τρέφουν το φαινόμενο χρυσή αυγή, δεν αποτελούν και τις αιτίες που ορίζουν την ύπαρξή του.
Η χρυσή αυγή υπήρχε και χωρίς το μνημόνιο, από αυτό βρίσκει τροφή και θεριεύει.
Χρυσή αυγή είναι ο κάθε ανέραστος, κομπλεξικός υπάνθρωπος που μισεί ότι δεν μπορεί να φτάσει, σκοτώνει οτιδήποτε δε χωρά στα στενά του όρια, ζει σε αγέλες με αρχηγό το μέγα μπαμπουίνο (Άλντους Χάξλευ: Ο πίθηκος και η Αλήθεια) και στόχο έχει να σε κατεβάσει στο επίπεδό του ζώου.
Τα μέλη αυτής της άρρωστης αγέλης, χρίζουν ψυχιατρικής βοήθειας σε ατομικό επίπεδο και κοινωνικής αποβολής σε επίπεδο κοινωνικό, γιατί η ασθένεια αυτή πολλαπλασιάζεται σαν την πανούκλα στο πρόσφορο έδαφος της κοινωνικής καταρράκωσης, που ο σύγχρονος χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός και τα τσιράκια του έχουν επιβάλει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.