.

Iδρυτική Διακήρυξη Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πυροσβεστών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Iδρυτική Διακήρυξη Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πυροσβεστών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας




Α.Ε.Π.Π.
AΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                                       
                       ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η επικρατούσα οικονομική κατάσταση είναι μια ζοφερή πραγματικότητα  για τη χώρα μας και στο πλαίσιο αυτό, καλούμαστε εμείς, ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων Πυροσβεστών, να λειτουργούμε με συμπεριφορές που δεν θα εκθέτουν το συνδικαλιστικό χώρο.

Ο εργαζόμενος Πυροσβέστης αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι για την σωστή λειτουργία της κρατικής μηχανής. Έχουμε ορκιστεί για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, για τη προστασία του δασικού πλούτου της χώρας μας και αποτέλεσμα του ζήλου που επιδεικνύουμε για όλα τα ανωτέρω, τον ηρωικό χαμό πολλών συναδέλφων μας, εν ώρα Υπηρεσίας.
Η Πολιτεία οφείλει να μας προστατεύει, να μας ανταμείβει, να είναι αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλουμε για την επίλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, που τις περισσότερες φορές έχουν ως κύριο γνώμονα το υπηρεσιακό συμφέρον.
Μέσα στη γενική κρίση ηθικών αξιών που βιώνουμε καθημερινά στη κοινωνία μας είναι μεγάλη η τιμή που δεχόμαστε από την Ελληνική κοινωνία με την ανάδειξη του επαγγέλματος πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών, ξεπερνώντας ακόμα και σε δημοτικότητα το ύψιστο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Δυστυχώς όμως η μέχρι τώρα διαχρονική στάση των κυβερνήσεων και των ηγεσιών του Σώματος μας, δεν έχει συμβάλει για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων. Το αντίθετο μάλιστα ψηφίζοντας αναχρονιστικούς Νόμους, έχοντας στα σχέδια τους το κλείσιμο Π.Υ. – Π/Κ. – ΕΜΑΚ λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εξέλιξη του Σώματος μας. Πρέπει όλοι αυτοί να καταλάβουν ότι ο Πυροσβέστης δεν επαιτεί…απαιτεί!!!!!!  
Το συνδικαλιστικό κίνημα κατά  γενική ομολογία πλέον, διανύει τις χειρότερες μέρες του, καθώς η στάση του στις πολύ σκληρές και σαρωτικές αλλαγές που επιβάλλονται από την κυβέρνηση  στα εργασιακά δεδομένα έχουν προκαλέσει την πλήρη αγανάκτηση και αποστροφή των συναδέλφων, τόσο κατά του συνδικαλιστικού συστήματος, όσο και κατά της κεντρικής εξουσίας. Νοσεί, γιατί δεν κατάφερε να αφήσει πίσω του, παθογένειες του παρελθόντος και πορεύθηκε χωρίς όραμα, και προφανώς χωρίς προοπτική.   
Οι συνάδελφοι αισθάνονται προδομένοι, διότι αντιλήφθηκαν πως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν παραδοθεί στίς κομματικές τους  ταυτότητες, που πλέον αποτελούν το μακρύ χέρι του κόμματος που τα πατρονάρει. Οι λέξειςσυνδικαλισμός και σωματείο έχουν αποκτήσει μια σχεδόν αρνητική έννοια στη συνείδηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων και ειδικότερα των νέων, που αισθάνονται αποστροφή και το αποδεικνύουν με τις συνεχόμενες διαγραφές τους από τα Σωματεία. Φυσικά την ευθύνη για αυτή την κατάσταση τη φέρουν σε σχεδόν απόλυτο βαθμό οι συνδικαλιστικές εκείνες δυνάμεις που μετείχαν στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης.
      Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, σεβόμενοι και αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες των συναδέλφων για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων Καλούμε όλους εσάς, που συμμερίζεστε τις ίδιες αγωνίες με μας, για το παρόν και το μέλλον, να στρατευτείτε  μαζί μας και δίπλα μας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, νέους και παλιούς στα συνδικαλιστικά δρώμενα αλλά με όρεξη, ζήλο και διάθεση για συνδικαλιστικούς αγώνες, άφθαρτους σε διαδικασίες που προσβάλουν τον συνδικαλισμό, δεσμευμένους για συνδικαλιστική δράση απέναντι στους συναδέλφους κι όχι σε κάποιον πολιτικό φορέα και σας καλούμε να γίνετε οι πρωτοπόροι αυτής της προσπάθειας, για την αναγέννηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
 Η απογοήτευση πρέπει να γίνει δύναμη αλλαγής, δημιουργίας και ενότητας.
 Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σας καλεί να συνταχθείτε και να συμμετέχετε στην κίνησή μας. 
            Στόχος της ΑΕΠΠ είναι η συμπόρευση όλων των εργαζομένων στο Π.Σ σε κοινούς αγώνες και κατεύθυνση με ρεαλιστικό πλαίσιο, μαζί και μέσα  στην υπόλοιπη κοινωνία  διατηρώντας ταυτόχρονα την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος μας σε σχέση με το διεκδικητικό πλαίσιο, κινούμενοι αταλάντευτα προς τα εμπρός.  Η διακήρυξης της Α.Ε.Π.Π. διατυπώνει τις αρχές,  τον ηθικό, ανθρώπινο και έντιμο, χαρακτήρα  της κίνηση μας.
Καθήκον μας είναι η επίλυση προβλημάτων των συναδέλφων πού μπορεί να επιτευχθεί με την   συνεχή επικοινωνία μαζί σας και την έγκαιρη  ενημέρωση μας.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!!!

 Μανουσάκης Ανδρέας                                                                                                           Μέλος Δ.Σ. της Ενωσης Υπαλλήλων Πυρ/κού Σώματος Περ.Κεντρ. Μακεδονίας Επικεφαλής  της Συντονιστικής Ομάδας της ΑΕΠΠ της Κεντρ. Μακεδονίας
Στοιχεία επικοινωνίας : τηλ. επικ.6932473511 wind
Ιστοσελίδα :  www.aep.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.