.

Λευκάδα όπως Λαμπεντούζα: Ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Λευκάδα όπως Λαμπεντούζα: Ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες


Αναποδογυρισμένο σκάφος ξεβράστηκε στις 7.30 το πρωί στην περιοχή Πάλαιρος απέναντι από τη Λευκάδα. 12 νεκροί, ανάμεσά τους 4 παιδιά. Tι λένε δύο δήμαρχοι της περιοχής.

Nεότερη ενημέρωση, 11 π.μ.: Σύμφωνα με το agrinionews.gr, «όπως φαίνεται η τραγωδία σημειώθηκε την ώρα της επιβίβασης στο σκάφος που θα ξεκινούσε από εκείνο το ερημικό σημείο το ταξίδι. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες συγκλίνουν πως το σκάφος εκλάπη από την περιοχή και ανήκε σε Αγρινιώτη. Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα και στις 6 ειδοποιήθηκαν οι αρχές μέσω κινητού τηλεφώνου από κάποιον από τους επιβαίνοντες στο σκάφος». Ακούστε και τον δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας, που μίλησε στο Κόκκινο 105,5 για την τραγωδία:
* *
Στο σημείο έσπευσε δύναμη του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής με πλωτό, όπου εντόπισε ένα αναποδογυρισμένο σκάφος. Δώδεκα άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά. 15 άτομα διεσώθησαν οι οποίο μεταφέρονται στα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας. Το λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό αγνοουμένων, καθώς οι μετανάστες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν και άλλα άτομα.

 Τι λένε οι δήμαρχοι των κοντινών δήμων O δήμαρχος Λευκάδας, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, επισήμανε ότι εγείρει ερωτήματα το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν το ναυάγιο. Στα νοσοκομεία της Πρέβεζας και της Λευκάδας έχουν μεταφερθεί ο ναυαγοί που επέζησαν, όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευής στο Κόκκινο 105,5 ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας. Το σκάφος είχε κλαπεί χθες από την περιοχή της Παλαίρου, έχει εντοπιστεί και ειδοποιήθηκε και ο ιδιοκτήτης. Λόγω της αυξανόμενης αστυνόμευσης στην Πάτρα, έχουν αυξηθεί τα παρόμοια περιστατικά στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. 27 άνθρωποι, μαζί με τα παιδιά, ήταν πάνω στο σκάφος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας, που επισήμανε και την τραγικότητα τέτοιων γεγονότων, καθώς συχνά πρόκειται για οικογένειες (πατέρας με παιδιά) που ξεκληρίζονται σε τέτοια ναυάγια. Από Παλαιστίνη και Συρία Οι πρόσφυγες έρχονταν από την Παλαιστίνη, την περιοχή αυτή του κόσμου όπου επί 60 χρόνια συνεχίζεται μια σκληρή στρατιωτική κατοχή, κεκαλυμμένη ή όχι, και από τη Συρία, όπου μαίνεται ένας σκληρός εμφύλιος πόλεμος, ανάμεσα στο καθεστώς ενός δικτάτορα (τη δυναστεία του οποίου «κληροδότησαν» στη χώρα οι «εγγυήτριες« δυτικές δυνάμεις στα μέσα του 20ού αιώνα) και ποικίλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.


Left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.