.

Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών σε διαδήλωση για τις περικοπές - Φωτογραφίες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών σε διαδήλωση για τις περικοπές - Φωτογραφίες


Αυτά που τρομάζουν την Αθήνα. Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών σε με διαδήλωση άκρως δυναμική και επεισοδιακή. Συνέβη στη Λισαβόνα πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

Χιλιάδες αστυνομικοί, χωροφύλακες και άλλα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Πορτογαλίας διαδήλωσαν στη Λισαβόνα για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2014.


«Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε μάχη», φώναζαν οι διαδηλωτές που κατευθύνονταν προς την έδρα του κοινοβουλίου, πίσω από ένα πανό που έγραφε: «Για την επαγγελματική αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των πολιτών».



Οι διαδηλωτές, που είχαν φτάσει στην πορτογαλική πρωτεύουσα από όλη τη χώρα με περίπου πενήντα λεωφορεία, συγκεντρώθηκαν στο τέλος της ημέρας έπειτα από έκκληση των συνδικάτων διάφορων σωμάτων των δυνάμεων ασφαλείας, της αστυνομίας, των συνοριοφυλάκων.



Η διαδήλωση αυτή ήταν «η πιο σημαντική» που έχει διοργανωθεί ποτέ από τους πορτογάλους αστυνομικούς, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα τους, σύμφωνα με τα οποία οι νέες περικοπές θα «αποσταθεροποιήσουν τη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων» και θα προκαλέσουν «επιδείνωση της δημόσιας ασφάλειας».
Η Πορτογαλία, σε αντάλλαγμα της βοήθειας που έλαβε το 2011 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχει δεσμευθεί να μειώσει το 2014 το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 4% του ΑΕΠ της.
Για να πετύχει τον στόχο αυτό, η κεντροδεξιά κυβέρνηση παρουσίασε ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 στον οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων.



Ο προϋπολογισμός θα υποβληθεί την Τρίτη προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, όπου η κυβέρνηση συνασπισμού διαθέτει άνετη πλειοψηφία.

Εξάλλου οι συνοριοφύλακες ξεκίνησαν μια σειρά στάσεων εργασίας που θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες.  

onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.