.

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον εκπαιδευτή του Κασιδιάρη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον εκπαιδευτή του Κασιδιάρη



Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών κατά συγκερασμό και με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το
Διαρκές Στρατοδικείο στη Λάρισα, ο 51χρονος ταγματάρχης, ο οποίος είχε συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών και στο σπίτι του βρέθηκε πλήθος αντικειμένων με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής.
Ο 51χρονος Ιδομενέας Κατάκης υπηρετεί ως διοικητής του λόχου στρατηγείου στην 32 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο, μία από τις σημαντικότερες μονάδες των ειδικών δυνάμεων.
Η Αστυνομία τον συνέλαβε με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή του βρέθηκαν: ένα πιστόλι CZ των 9 χιλιοστών, χωρίς γεμιστήρα, ένα πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, ένα πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό, γεμιστήρες και θήκες με συνολικά 167 φυσίγγια, δεκατέσσερις σφαίρες των 9 χιλιοστών, δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο) οι άδειες των οποίων είχαν λήξει από το 2004 και το 2009 αντίστοιχα, μια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (τέιζερ), ένα μεταλλικό πτυσσόμενο κλομπ, ένα κυνηγετικό μαχαίρι, τρεις ξιφολόγχες και 33 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν ακόμα φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής (μέσα σε θήκη DVD), διάφορα αντικείμενα, όπως πόστερ, κούπες, κανάτες, πετσέτα, αναπτήρες, καπέλο τύπου τζόκεϊ με το έμβλημα της 21ης Απριλίου και της Χρυσής Αυγής Κρήτης, δέκα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.
Στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή
«Ηταν εκπαιδευτής του Ηλία Κασιδιάρη την εποχή που αυτός υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις», αποκαλύπτει στο «Εθνος της Κυριακής» έγκυρη πηγή, για τον 51χρονο ταγματάρχη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη κάτω από απόλυτη μυστικότητα στον Βόλο.
Μολονότι ο ανώτερος στρατιωτικός αρνείται τη σχέση του με τη νεοναζιστική οργάνωση, τόσο τα ευρήματα της Ελληνικής Αστυνομίας από το σπίτι του όσο και πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν φαίνεται πως τον διαψεύδουν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σχέσεις του Ιδ. Κατάκη με τη Χρυσή Αυγή είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, όταν είχε υπό τις... διαταγές του τον φαντάρο Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής είχε υπηρετήσει τη θητεία του φορώντας τον πράσινο μπερέ, δηλαδή στις Ειδικές Δυνάμεις, στις οποίες είναι εκπαιδευτής μέχρι και σήμερα ο Ιδ. Κατάκης.
Στην Αγριά
Ο ταγματάρχης αποφοίτησε από την τάξη του 1981 της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και έχει βρεθεί σε όλες τις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί μόνιμα στον Βόλο, επιλέγοντας την Αγριά για σπίτι του, όπου διαμένει με την οικογένειά του. Πήγαινε καθημερινά στην «καρδιά» της Νέας Ιωνίας Βόλου, στο στρατόπεδο «Γεωργούλας», όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Ατομα που γνωρίζουν τον «σκληροτράχηλο» πρασινοσκούφη μιλάνε για έναν ήσυχο άνθρωπο, που δεν έδινε αφορμή για σχόλια. Μάλιστα, όπως λένε στο «Εθνος της Κυριακής», στις πολιτικές συζητήσεις στα καφενεία της Αγριάς ο Ιδ. Κατάκης υποστήριζε ότι ιδεολογικά είναι δεξιός.
«Δεν φανταζόμασταν, δεν περνούσε καν από το μυαλό μας ότι είναι χρυσαυγίτης», λένε χαρακτηριστικά. Οι κινήσεις του στρατιωτικού στην περιοχή ήταν πολύ μετρημένες και δεν τον είχαν δει ποτέ να πηγαίνει στα γραφεία της ΧΑ στον Βόλο, τα οποία όμως δεν έμειναν ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα και έβαλαν λουκέτο. Ηταν τόσο διακριτικός όλα αυτά τα χρόνια που έμενε στο μικρό χωριό της Αγριάς, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι δεν γνώριζαν καν πού είναι το σπίτι του.
Την ίδια στιγμή, στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook ο Ιδ. Κατάκης έχει αναρτήσει πλήθος φωτογραφιών από τις στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει. Μάλιστα, στους φίλους του συναντάμε τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον Νομό Μαγνησίας, αλλά και αρκετούς στρατιωτικούς, που είναι νοσταλγοί της... χούντας, οι οποίοι έχουν «ανεβάσει» σχετικό φωτογραφικό υλικό, αλλά και υποστηρικτές της ΧΑ που του στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Επίσης δηλώνει στο προφίλ του ότι είναι φαν του Κωνσταντίνου Πλεύρη.
Μετά τη σύλληψή του πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ όλες τις κατηγορίες θα διερευνήσει και η Στρατιωτική Δικαιοσύνη. Πλέον, η ΕΛ.ΑΣ έχει εστιάσει στις καταγγελίες για τον ταγματάρχη Ιδ. Κατάκη που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών του σε μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρασινοσκούφης με τη μεγάλη στρατιωτική εμπειρία φέρεται να τους εκπαίδευε στον χειρισμό των όπλων.
Η υπόθεση του χρυσαυγίτη ταγματάρχη έχει προκαλέσει σάλο στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ειδικά μετά το πόρισμα των ερευνών που διενήργησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τις σχέσεις Στρατού και Χρυσής Αυγής, το οποίο ανακοινώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι «Κανένα εν ενεργεία στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν εμπλέκεται ή συμμετέχει σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής». Επιπροσθέτως, στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» πως ο συλληφθείς ταγματάρχης συμμετείχε στην επιτροπή που είχε σχηματισθεί για να εξετάσει αν υπάρχουν «σταγονίδια» ακροδεξιάς στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, όπου και υπηρετούσε. Φυσικά, στο πόρισμα που φέρεται να υπέβαλε αργότερα ο στρατιωτικός δεν είχε βγει κανείς στην... αναφορά.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.