.

Απάντηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών




Αθήνα 01-11-2013




Α Π Α Ν Τ Η Σ Η
της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών


  Προς το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, σχετικά με την απάντηση – τοποθέτηση που εξέδωσε η Ένωση στις 28-10-2013 και αναφερόταν στην ερώτηση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου από τα ΜΑΤ στις 22-10-2013 στην ΑΣΟΕΕ.
  
   Με ιδιαίτερη προσοχή διαβάσαμε την ανακοίνωσή σας για την πολιτική πρωτοβουλία μας να ασκήσουμε νόμιμο κοινοβουλευτικό έλεγχο σε μια αστυνομική δραστηριότητα, υπαγορευμένη από τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας, όπως μαρτυρεί η παρουσία και η φωτογράφηση του υφυπουργού Μηταράκη με φόντο τις διμοιρίες των συναδέλφων σας κατά την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ, δηλαδή σε Πανεπιστημιακό χώρο ασύλου και παρά την διαμαρτυρία του πρύτανη κ. Γάτσιου. Παρόλη την εκφρασθείσα «λύπη» σας για τα αναφερόμενα στην ερώτηση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα αναμένουμε με χαρά τις παρεμβάσεις σας και σε ζητήματα όπως η κλοπή των εισοδημάτων των συναδέλφων σας, των ταμείων σας, η απαξίωση του επαγγέλματός σας, η διάλυση των δομών ασφαλείας της χώρας, το ξεπούλημα των κτιρίων των αστυνομικών διευθύνσεων, καθώς και να ζητήσετε την απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς που δέχονται την «βοήθεια αγανακτισμένων πολιτών» που δρουν παράλληλα.

   Επί των ερωτημάτων που θίγετε και με τον τρόπο που τα θέτετε, πάντως, μας δημιουργείτε την εντύπωση ότι είστε προκατειλημμένοι για το κόμμα μας, και εκ των προτέρων αναζητάτε αφορμές για να διαχωρίσετε τη θέση σας από κάθε θετική για σας πρωτοβουλία μας. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αντιδράσεις σας κάθε φορά που τίθεται ζήτημα ελέγχου των λειτουργιών μεμονωμένων αστυνομικών ή υπηρεσιών, ενώ κατά την ταπεινή μας άποψη θα έπρεπε πρωτίστως εσείς να επιζητείτε τον έλεγχο, την απόδοση ευθυνών όταν και όπου υπάρχουν και να μη δίνετε την αφορμή να σας επικρίνουν ότι καλύπτετε επίορκους ή ζηλωτές της αυθαιρεσίας.


  Συμφωνούμε μαζί σας ότι είστε «απέναντι στις πρακτικές στοχοποίησης των αστυνομικών», αλλά την ίδια ώρα αισθανόμαστε άσχημα όταν με την πρακτική της αστυνομίας στοχοποιούνται άλλες κοινωνικές ομάδες, όχι φυσικά επειδή έτσι αποφάσισε γενικώς και αορίστως κάποιος αστυνομικός αλλά επειδή η αστυνομία πολλές φορές χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση σύμφωνα με τους κομματικούς και εκλογικούς της σχεδιασμούς. Χρησιμοποιεί δηλαδή την ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με αυτό που αποκαλείται μικροκομματικό συμφέρον, αν το έχετε ακουστά.


 Παραβλέπετε βέβαια το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, την εισβολή δηλαδή εντός πανεπιστημιακού χώρου εν ώρα εκδήλωσης της πανεπιστημιακής κοινότητας, που προφανώς έγινε για τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης, την κάλυψε ο πολιτικός σας προϊστάμενος όπως έκανε και σε ανάλογες επεμβάσεις (Κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού, Γιατροί χωρίς σύνορα κλπ). Αλλά πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι αποσιωπάτε το ότι σαν αστυνομικοί δικαιούστε μεν να ασκείτε νόμιμη βία, λαμβάνοντας όμως υπόψη συγκεκριμένες αρχές (π.χ. της αναλογικότητας) και κανονισμούς λειτουργίας και εμπλοκής. Αλλά αυτά φαίνεται να είναι ψιλά γράμματα για την πολιτική σας ηγεσία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Εκτός και αν πιστεύετε ότι κάθε αστυνομική επιχείρηση είναι άρτια οργανωμένη και οι συνάδελφοί σας διαθέτουν επαρκέστατο εξοπλισμό και αντίστοιχη εκπαίδευση και οι δικές μας παρεμβάσεις που απορρέουν από τις δημοκρατικές, κοινοβουλευτικές διαδικασίες και το σύνταγμα, είναι περιττές. Μήπως δηλαδή αντιλαμβάνεστε κι εσείς την δημοκρατία χωρίς αντίλογο, όπως θα ήθελαν οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι.


  Για τα «εύλογα ερωτήματά» σας τώρα:

   1) Λάθος καταλάβατε, κύριοι. Τα ρητορικά σας ερωτήματα περί τήρησης της νομιμότητας, να καλέσετε να τα απαντήσουν εκείνοι που την επικαλούνται επιλεκτικά και μάλλον εις βάρος των αδυνάτων, αφήνοντας στο απυρόβλητο, τους μεγαλοκαρχαρίες του εγκλήματος (εισαγωγείς λαθραίων εμπορευμάτων εν προκειμένω), τους προστάτες του μαύρου χρήματος και τους πολιτικούς των διαπλεκόμενων συμφερόντων (βλέπε λίστα Λα Γκαρντ, σκάνδαλο υποβρυχίων κλπ). Σε αυτά, δεν είδαμε το σωματείο σας να πρωτοστατεί, απαιτώντας το ριζικό αναπροσανατολισμό της δράσης των αρμοδίων αστυνομικών υπηρεσιών. Γιατί άραγε;
  Άλλωστε γνωρίζετε πολύ καλά ότι το πρόβλημα του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου δεν επιλύεται με τον περιορισμό στο κυνήγι μερικών παράνομων μικροπωλητών και στις κατασχεμένες τους πραμάτειες σε κουβέρτα, αλλά είναι πιο πιθανό να έχει τη ρίζα του σε μεγάλα κοντέινερ που πηγαινοέρχονται σε λιμάνια, καθώς και σε παράνομες δεξαμενές καυσίμων που δεν ανακαλύπτονται ποτέ.

  2) Όσο για τις «απρόκλητες επιθέσεις που δέχτηκαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. – ΔΕΛΤΑ σε ελέγχους για παραεμπόριο» και την αναζήτηση ευθυνών, εμείς ζητήσαμε διερεύνηση των όσων έγιναν, είτε ο έλεγχος αφορά συναδέλφους σας είτε εκείνους που τους κατευθύνουν σε προκλητικές επιχειρησιακές ενέργειες και δεν ήμαστε σε καμία περίπτωση συνήγοροι απαράδεκτων καταστάσεων και έκνομων ενεργειών.

    Οφείλουμε να ελέγχουμε και θα ελέγχουμε, όχι με γνώμονα το αν γινόμαστε ευχάριστοι ή δυσάρεστοι, αλλά πρωτίστως με κριτήριο την αποτελεσματική λειτουργία της αστυνομίας και τον τρόπο που τη χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει εν προκειμένω το λαό από την ανελέητη επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον του και εναντίον των γονιών, των παιδιών σας και εσάς των ίδιων.

   3) Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όταν έρθει στην εξουσία, παρεμπιπτόντως και με τις δικές σας ψήφους, θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, καταργώντας κατ’ αρχήν τα μνημόνια και το σύστημα της κλεπτοκρατίας. Το σύστημα αυτό έχει εναποθέσει πλέον όλες του τις ελπίδες στην παραπληροφόρηση του λαού και στην με κάθε κόστος χρησιμοποίηση των ΜΑΤ ενάντια σε κάθε κλάδο, σε κάθε νεολαίο, σε κάθε εργαζόμενο ή συνταξιούχο, ακόμα και στις μανάδες και τους πατεράδες σας, ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται, συντηρώντας αναμμένη την φλόγα της ελπίδας για το αύριο.

  Μην κινδυνολογείτε, λοιπόν, και μην καλλιεργείτε στους συναδέλφους σας σενάρια τρόμου, χειρότερα από αυτά που ήδη τους υποβάλλουν οι κυβερνώντες. Το γνωρίζουν οι συνάδελφοί σας, ιδίως αυτοί που ανήκουν σε συγκεκριμένες μονάδες. Αυτοί γνωρίζουν πόσο τους εκμεταλλεύονται και πώς με το παραμικρό αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους ανάμεσά τους. Όσο για τα θύματα εν ώρα υπηρεσίας και τη στάση μας, μας αδικείτε κατάφορα και θα σας παρακαλούσαμε να είστε πιο προσεχτικοί όταν αφήνετε υπονοούμενα κάθε μορφής. Ο συνδικαλιστικός σας ρόλος επιβάλλει τουλάχιστον την παρακολούθηση των ανακοινώσεων και των πεπραγμένων μας, με νηφάλιο τρόπο και αποφυγή αψυχολόγητων κρίσεων.

 4) Δεν γνωρίζουμε για ποια «περιστατικά επιθέσεων και αντεγκλήσεων κατά αστυνομικών – φοιτητών στις σχολές από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου» μας εγκαλείτε και ζητάτε να απαντήσουμε, αλλά μάλλον έχετε μπερδέψει ρόλους και ιδιότητες.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν παίζει «κρυφτούλι» σε κανέναν χώρο και με κανέναν, έχει ολοκληρωμένες, δημοκρατικές, ρεαλιστικές και ορθολογικές θέσεις για την Ελληνική Αστυνομία του παρόντος και του μέλλοντος. Σας καλούμε λοιπόν, εφόσον θέτετε δημοσίως τέτοια ερωτήματα προκαλώντας το ενδιαφέρον των μελών σας για την πολιτική του κόμματός μας, να παρουσιάσετε εκτενώς τις πραγματικές μας θέσεις επί όλων των ζητημάτων που σας αφορούν τόσο ως συνδικαλιστών, όσο και ως αστυνομικών, που έχετε ως λειτούργημα την προάσπιση του αγαθού της ασφάλειας του πολίτη. Είστε υποχρεωμένοι χάριν της αστυνομικής και συνδικαλιστικής δεοντολογίας να μην μεροληπτείτε και να μην αποσιωπάτε τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την έντυπη και ηλεκτρονική επικοινωνία που διαθέτετε με τα μέλη σας, εκτός εάν φοβάστε να αντιπαραβάλλετε τις θέσεις μας με το σκότος, τον όλεθρο και τον εμπαιγμό που σας επεφύλαξε και σας επιφυλάσσει η Ν.Δ.
   Εφόσον το πράξετε, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα διολισθήσετε, για δεύτερη φορά στο ίδιο ατόπημα, αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία, ότι δεν καταδικάζουμε τη βία κλπ. Αυτές είναι ρητορικές φιοριτούρες, πίσω από τις οποίες προσπαθούν να κρυφτούν όχι όσοι αιτιολογούν τα φαινόμενα της βίας, αλλά εκείνοι που με την πολιτική που ασκούν, γεννούν τη βία. Η ίδια η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να επιλύσει την σωρεία προβλημάτων που δημιουργεί η πολιτική της. Γι αυτό μετατρέπει όλα τα προβλήματα σε αστυνομικά. Η Ιστορία διδάσκει ότι κανένα κοινωνικό πρόβλημα δεν λύθηκε με αστυνομική αντιμετώπιση ή ακόμα περισσότερο με την προσφυγή στη βία. Εξάλλου δεν υπάρχει μια και μόνη βία, αλλά υπάρχουν πολλές μορφές βίας και κοινωνικής αντίστασης. Είναι δε ανιστόρητο να λέτε «εμείς οι αστυνομικοί είμαστε αντίθετοι με κάθε μορφής βίας από όπου και αν προέρχεται» διότι έτσι αναιρείτε τον ίδιο σας τον εαυτό ως φορέα νόμιμης αστυνομικής βίας. Εκτός κι αν συμφωνώντας μαζί μας, εννοείτε ότι είστε αντίθετοι με την αστυνομική αυθαιρεσία, που πηγάζει από την ανεπαρκή εκπαίδευση και την ελλειπή δημοκρατική διαπαιδαγώγηση ορισμένων συναδέλφων σας με αποτέλεσμα να είναι και οι ίδιοι τα πρώτα εξιλαστήρια θύματα των κυβερνητικών επιλογών και αποφάσεων.

  Επομένως, μην κοπιάζετε αναζητώντας κρυφές ατζέντες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον Έλληνα Αστυνομικό. Το πρόγραμμά μας προβλέπει ριζοσπαστικές τομές με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και το δικαίωμά του να ζει σε μια ευημερούσα κοινωνία, απαλλαγμένη από τα τρωκτικά κάθε μορφής και μεγέθους. Στην κατεύθυνση αυτή το κόμμα μας θα βασιστεί στον επαγγελματισμό και τις γνώσεις και των συναδέλφων σας που ανεπηρέαστοι από ιδεοληψίες και κομματικούς εναγκαλισμούς θα πράξουν πάνω από όλα, το χρέος τους.


Ε.Ε.Κ.Ε. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.