.

Ερώτηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις πενιχρές απολαβές των Δόκιμων Αστυφυλάκων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις πενιχρές απολαβές των Δόκιμων Αστυφυλάκων






Αθήνα, 25-11-2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον ΥπουργόΔημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Οι πενιχρές απολαβές των Δόκιμων Αστυφυλάκων»


 Με αφορμή την προσωπική ανοικτή και επείγουσα επιστολή της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α.), προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), επανερχόμαστε στο φλέγον ζήτημα της πενιχρής μισθοδοσίας των Δόκιμων Αστυφυλάκων, και της αναλγησίας της πολιτείας απέναντι στοπρόβλημα αυτό, όπως και η επιστολή χαρακτηριστικά αναφέρει.
Συγκεκριμένα η εν λόγω επιστολή αναφέρει «οι δόκιμοι αστυφύλακες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτελώντας την πρακτική τους εκπαίδευση, η οποία διαρκεί περίπου ένα έτος με μηνιαίες αποδοχές 280 ευρώ, οι οποίες κάποιες φορές προσεγγίζουν το ποσό των 400 ευρώ, εάν εργαστούν πλήρη νυχτερινά και πενθήμερα.
Κατά τον μήνα Ιούνιο του έτους 2013, όπου και ολοκληρώθηκε η θεωρητική εκπαίδευση των ανωτέρω, εντός των σχολών της αστυνομικής ακαδημίας λάβανε ως προκαταβολή από την διαχείριση χρηματικού των σχολών τους το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ προκειμένου αντιμετωπίσουν τα έξοδα που θα προέκυπταν από την τοποθέτηση στις Αστυνομικές υπηρεσίες,όπου θα εκτελούσαν την πρακτική τους εκπαίδευση.
Απότη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2013 διαπιστώνεται ότι η χρηματική προκαταβολή αποφασίστηκε να κρατηθεί καθ’ ολοκληρία και όχι τμηματικά, με αποτέλεσμα οι μηνιαίες αποδοχές των δοκίμων αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ., να διαμορφωθούν περίπου στο ποσού 100 έως 150 ευρώ.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η κάλυψη των καθημερινών αναγκών με μισθό 100 ευρώ είναι αδύνατη και ουτοπική. Η παραπάνω διαμορφωθείσα οικονομική απολαβή για τον 12ο μήνα τους έτους 2013, δεν θα καταστεί εφικτό να επαρκέσει ούτε καν για τα έξοδα σίτισης τους».

Επειδήοι συνθήκες πείνας και ανέχειας των νέων αστυφυλάκων είναι δυνατό να εμποδίσουν την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής τους εκπαίδευσης,
Επειδήσυχνά οι οικογένειες των δοκίμων αδυνατούν να τους ενισχύουν οικονομικά,
Επειδήδέον είναι να επανεξεταστεί στο ζήτημα των απολαβών των δοκίμων αστυφυλάκων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε τι ενέργειεςπροτίθεται να προβεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της οικονομικής ανέχειας των δοκίμων αστυφυλάκων;
2. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την οικονομική τους ενίσχυση;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτρης Τσουκαλάς
Μαρία Διακάκη
Χαρά Καφαντάρη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.