.

Ακμάζουν στην κρίση οι «γερολαδάδες» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ακμάζουν στην κρίση οι «γερολαδάδες»

Ερευνα σε συνεργασία με τη UBS: κατά 20% αυξήθηκε ο πλούτος των Ελλήνων κροίσων την τελευταία πενταετία.
Ερευνα σε συνεργασία με τη UBS: κατά 20% αυξήθηκε ο πλούτος των Ελλήνων κροίσων την τελευταία πενταετία


Λεφτά υπάρχουν… αλλά μόνο για τους λίγους. Τρανή απόδειξη, η τελευταία «απογραφή των δισεκατομμυριούχων», που πραγματοποίησε η εταιρεία Wealth-X της Σιγκαπούρης σε συνεργασία με την ελβετική τράπεζα UBS και δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η σχετική έρευνα επιβεβαίωσε ότι η κρίση χρέους, τα αλλεπάλληλα μνημόνια και η πολύχρονη ύφεση όχι μόνο δεν επηρέασαν την οικονομική κατάσταση των πολύ πλούσιων Ελλήνων αλλά αντίθετα προσέφεραν ευκαιρίες για αβγάτισμα κερδών και ακόμη μεγαλύτερη συσσώρευση υλικών αγαθών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, ο αριθμός των Ελλήνων που κατάφεραν εν μέσω οικονομικής κρίσης να έχουν περιουσία μεγαλύτερη των 30 εκατ. δολαρίων αυξήθηκε κατά 11%, φτάνοντας τους 505.

Ενώ τα προηγούμενα πέντε χρόνια τα εισοδήματα των μέσων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων υποχωρούσαν διαρκώς -τροφοδοτώντας ανυπολόγιστες επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό της χώρας και οδηγώντας σε περισσότερες από 4.000 αυτοκτονίες- οι «γερολαδάδες» της πατρίδας μας κατάφεραν να αβγατίσουν το βιος τους κατά 20%. Μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης του πλούτου της οικονομικής ελίτ μιας χώρας σημειώθηκε αυτήν την περίοδο μόνο στη Ρουμανία.

Συνολικά σε όλο τον κόσμο ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 880 άτομα. Αποτέλεσμα είναι περισσότεροι από 2.170 άνθρωποι να έχουν σήμερα στην κατοχή τους περιουσία μεγαλύτερη του ενός δισ. δολαρίων. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία τους υπερδιπλασιάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, από 3,1 σε 6,5 τρισ. δολάρια. Μεταξύ των χωρών που απέκτησαν περισσότερους δισεκατομμυριούχους αυτό το διάστημα είναι φυσικά και η ακμάζουσα οικονομική υπερδύναμη της ευρωζώνης Γερμανία.

Εμφανές είναι ακόμη ότι τη χρονική περίοδο που εξελίσσεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη συγκεντρώνονται ολοένα περισσότερα χρήματα σε διαρκώς λιγότερα χέρια.

Μπ. Μιχάλης
efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.