.

Εισαγγελική έρευνα στο Λιμενικό Σώμα για τις παράνομες προσλήψεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα στο Λιμενικό Σώμα για τις παράνομες προσλήψεις

avgi.gr
Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τίθενται καταγγελίες στον Τύπο για παρατυπίες σε διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος. Με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με καταγγελία περί μη νόμιμης διεξαγωγής του διαγωνισμού για την κατάταξη 80 δόκιμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελέα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επίμαχος διαγωνισμός καταγγέλλεται ιδίως για τον τρόπο βαθμολόγησης των δοκίμων, που φέρεται να είναι αποτέλεσμα πιέσεων που ασκήθηκαν στους βαθμολογητές. Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνα είναι να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστούν, εφόσον υπάρχουν, αξιόποινες πράξεις.

efsyn.gr

Προκαταρκτική εξέταση για το διαγωνισμό του Λ.Σ.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες στο διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος για 80 δόκιμους σημαιοφόρους.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στο οποίο καταγγέλλονται μη νόμιμες διαδικασίες στη διεξαγωγή του διαγωνισμού 80 δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα.
Το δημοσίευμα ανέφερε τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, χαρακτηρίζοντας «σαθρό» το επιχείρημα του υπουργού ότι η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ είναι «ακριβότερη». Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η κυβέρνηση που απολύει εργαζομένους για τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψής τους, με το επιχείρημα ότι δεν προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, την ίδια ώρα στήνει έναν διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ.
Η έρευνα ανατέθηκε σε Εισαγγελέα της Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης ο οποίος θα διακριβώσει την τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών αδικημάτων.
Παράλληλα, η εισαγγελία σήμερα διέταξε άλλες δύο προκαταρκτικές εξετάσεις που αφορούν δημοσιεύματα εφημερίδων.
Η πρώτη γίνεται για αναφορές των Real News, Έθνος και Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με τις οποίες, υπάλληλοι του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου εισπράτουν μισθούς και επιδόματα χωρίς να έχουν υποστεί την περικοπή μετά την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου.
Το άλλο δημοσίευμα αφορά καταγγελία ότι συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας εισέπρατταν για μεγάλο χρονικό διάστημα αμοιβές για δήθεν υπερωριακή απασχόληση.
efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.