.

O πολιτικός κόσμος για τη Δολοφονική επίθεση με θύματα δυο μέλη της Χρυσής Αυγής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

O πολιτικός κόσμος για τη Δολοφονική επίθεση με θύματα δυο μέλη της Χρυσής Αυγής




  Ένταση επικράτησε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν λίγο μετά τις 7 μμ, κατά μελών της, που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο.
Η δολοφονική επίθεση είχε θύματα δύο νεαρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι οποίοι τραυματίστηκαν θανάσιμα ενώ άλλοι δυο τραυματίστηκαν - ο ένας σοβαρά ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που μίλησε στην "Α", οι τρεις βρίσκονταν έξω από την καφετέρια στο ισόγειο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Εκείνη την ώρα, δυο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν κράνη σταμάτησαν μπροστά τους και πυροβόλησαν εναντίον τους. Σύμφωνα, πάντα, με τον μάρτυρα, οι δυο από τους τρεις τραυματίες ήταν άτομα που σύχναζαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Στο σημείο βρίσκονται αυτή την στιγμή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μίχος, Γερμενής, Κασιδιάρης, ενώ παρούσα είναι και η Ουρανία Μιχαλολιάκου. Στο σημείο έχουν σπεύσει ακόμα ισχυρές δυνάμεις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και διμοιρίες ΜΑΤ, που έχουν αποκλείσει το σημείο. Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Λίγο πριν τις 8 μάρτυρες ανέφεραν ότι ένας νεαρός πάνω σε μηχανάκι προσπάθησε να περάσει από το σημείο και δέχτηκε την επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής, οπότε  και επενέβη η Αστυνομία.

Την οδύνη του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος

"Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την Ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αφού εξέφρασε την οδύνη του. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι "ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία". Ο ίδιος μετά το γεγονός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το γεγονός και την πορεία των αστυνομικών ερευνών.
«Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα». Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με μήνυμα του στο στο twitter τόνισε: "Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω,πλήττει τη δημοκρατία,την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό"
"Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο", σημείωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος κάλεσε όλους τους Έλληνες "σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας".
"Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού", αναφέρει σε μήνυμα του το ΠΑΣΟΚ, ενόσω ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.
Από την ΔΗΜ.ΑΡ., ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αφού τόνισε ότι τον λόγο έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και η δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα επέκρινε τον Πάνο Καμμένο για τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι δεν βοηθούν δηλώσεις περί συνωμοσίας, εκτιμώντας ότι αυτές μπορεί να αποβούν επικίνδυνες και να οδηγήσουν σε φαύλο κύκλο αίματος. Παράλληλα εκτίμησε ότι η Χρυσή Αυγή θα επιδιώξει σπέκουλα πάνω στους νεκρούς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.