.

Κίνα: 8 νεκροί σε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Κίνα: 8 νεκροί σε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα





 Το περιστατικό σημειώθηκε στην Γιαρκάντ, κοντά στην πόλη Κασγκάρ στο Δρόμο του Μεταξιού, αναφέρει η κυβέρνηση της Σινγιάνγκ σε ανακοίνωσή της στον επίσημο ιστότοπό της.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό βίας αυτό τον μήνα στη συγκεκριμένη περιοχή που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους.


  "Γύρω στις 6:30 πμ, εννέα άτομα οπλισμένα με μαχαίρια επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της Γιαρκάντ στην Κασγκάρ, πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυρπόλησαν περιπολικά", αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση.

 "Η αστυνομία έλαβε δραστικά μέτρα, ανοίγοντας πυρ και σκοτώνοντας οκτώ και συλλαμβάνοντας έναν", προσθέτει η ανακοίνωση που χαρακτηρίζει το συμβάν "βίαιη τρομοκρατική επίθεση", η οποία ερευνάται περαιτέρω.

  Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 14 άτομα στη διάρκεια επεισοδίων κοντά στην Κασγκάρ κατά τα οποία σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί.

  Σε ένα άλλο περιστατικό βίας, τουλάχιστον εννέα πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν μία ομάδα οπλισμένων με τσεκούρια και μαχαίρια επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα, επίσης κοντά στην Κασγκάρ, τον περασμένο μήνα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.