.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΕΚΕ Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΕΚΕ Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της ΕΕΚΕ Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ
σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Οι διατυπώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. “πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο”, που αναφέρονται σε εβδομαδιαίο περιοδικό και στο ηχητικό απόσπασμα που ακούστηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό, στο βαθμό που είναι ακριβή, ουσιαστικά παροτρύνουν τους αξιωματικούς να προχωρήσουν και να ασκήσουν ρατσιστική βία πέρα από τον νόμο και σε συνδυασμό με τις τραγικές μαρτυρίες μεταναστών για την απάνθρωπη συμπεριφορά που υπέστησαν και τη διαδικασία επαναπροώθησής τους, αποτυπώνουν τις κυβερνητικές εντολές που δίνονται στην ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, η ανοχή που επιδείχθηκε μέχρι σήμερα στη δράση των ναζιστικών ομάδων, η υπέρμετρη βία εναντίον των κινητοποιήσεων των πολιτών από τις κατασταλτικές μονάδες και η καταπάτηση των διεθνών συμβάσεων, είναι πολιτικές εντολές που διεκπεραιώνονται από τα σώματα ασφαλείας. Η φιλοσοφία του τρόπου λειτουργίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης, από μόνη της, είναι να κάνει το βίο των μεταναστών αβίωτο.
Ίδια όμως βαρύτητα με τις πολιτικές ευθύνες έχει και η προσωπική ευθύνη όσων δίνουν και όσων καλούνται να εκτελέσουν εντολές, που παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διεθνείς συμβάσεις, θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Εμείς είμαστε σίγουροι ότι η πλειοψηφία των μελών της ΕΛ.ΑΣ. θα αγνοήσει αυτού του είδους τις παράνομες προτροπές και θα πράξει σύμφωνα με τους νόμους, το διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη φύση.
Η υπαγωγή των σωμάτων ασφαλείας σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα στηρίζει και θα ελέγχει το έργο τους, είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να διασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία τους, και να τα διαφυλάξει στο μέλλον από παρεκτροπές σε βάρος πολιτών, ανεξάρτητα από το χρώμα, τη γλώσσα και τη θρησκεία τους.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.