.

MAT, Xημικά, ωμή βία και συλλήψεις ενάντια στους σχολικούς φύλακες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

MAT, Xημικά, ωμή βία και συλλήψεις ενάντια στους σχολικούς φύλακες




9 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ. ΣΤΙΣ 31/3/14 Η ΔΙΚΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ



Με σκληρότητα και ωμή αστυνομική βία αντιμετωπίστηκαν διαμαρτυρόμενοι σχολικοί φύλακες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της Βασ. Σοφίας, το πρωί της Τρίτης (3/12).
ΣΤΙΣ 31/3/14 Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
Εδικότερα, από τις 12 προσαγωγές σχολικών φυλάκων στην ασφάλεια, οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, διότι σύμφωνα με την αστυνομία "επιχείρησαν να καταλάβουν το Υπουργείο", ενώ στην ουσία βρισκόντουσαν στο οδόστρωμα επί της Βασ. Σοφίας. Στις 31 Μαρτίου 2014 θα δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι εννέα σχολικοί φύλακες που συνελήφθησαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Προς συμπαράσταση στους συλληφθέντες είχαν συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια περίπου 50 σχολικοί φύλακες ενώ στην Ευελπίδων ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης  Βαλασόπουλος. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής των συναδέλφων τους στον Εισαγγελέα αλλά και μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι συγκεντρωθέντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της Αρχής.

ΜΑΤ, ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΩΜΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
Νωρίτερα, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ προέβησαν σε χρήση χημικών κατά σχολικών φυλάκων που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας - απόλυσης. Αρκετοί διαμαρτυρόμενοι τραυματίστηκαν ενώ άλλοι έπεσαν λιπόθυμοι από τα χημικά!
«Αυτή είναι η δημοκρατία. Να τρώμε ξύλο χωρίς λόγο», δήλωσε μία από τις διαμαρτυρόμενες.
Οι σχολικοί φύλακες που έχουν συγκεντρωθεί από όλη τη χώρα απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις όταν επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα επί της οδού Βασ. Σοφίας μπροστά από την είσοδο του υπουργείου.
Νωρίτερα επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την αστυνομία να απαντά με δεκάδες προσαγωγές εργαζομένων στη ΓΑΔΑ όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους και να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι 2.000 σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί εδώ και περίπου 6 μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας με το 75% του μισθού, εκφράζουν φόβους ότι με την παρέλευση του 8μηνου της ισχύος της διαθεσιμότητας θα απολυθούν. Πρόσφατα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να διασπάσει τον ενιαίο αγώνα τους και να τον εκτονώσει, ανέφερε ότι 300 σχολικοί φύλακες θα απορροφηθούν από το ΕΚΑΒ και άλλοι 100 για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στην τύχη των υπολοίπων 1.600.



iskra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.