.

Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων και Λιμενικών Αρχών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων και Λιμενικών Αρχών


Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων και Λιμενικών Αρχών

Το Γ.Σ. της Ομοσπονδίας κατά την χθεσινή του συνεδρίαση (09/01/2014), συζήτησε εκτενώς το σχέδιο Π.Δ. για την Αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Διοικήσεων και Λιμενικών Αρχών επισημαίνοντας τα παρακάτω:



1.    Δεν καλύφθηκαν τελικά το γεωγραφικό κριτήριο ανά Νομό και Λιμενική Αρχή ως είχε δηλωθεί από τον κ. Υ.Ν.Α.

2.    Δεν κατανοούμε την υποβάθμιση νησιωτικών Λιμενικών Αρχών. 

3.    Δημιουργούνται μεγάλα κενά μεταξύ των Λιμενικών Αρχών από την κατάργηση υπηρεσιών, για τα οποία δεν ακολουθείται ως όφειλε σχετική  αναδιάταξη των υπηρεσιακών μέσων (χερσαίων – πλωτών και μονάδων) ώστε να είναι ολοκληρωμένος ο σχεδιασμός και να φαίνεται στην πράξη ότι μπορεί να λειτουργήσει.

 Επίσης αμφισβητούμε την δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων από την συγκεκριμένη αναδιάρθρωση, αφού για την κάλυψη των κενών θα απαιτηθεί στις όμορες υπηρεσίες περισσότερο προσωπικό και μέσα. Όσο για την εξοικονόμηση ενοικίων και εξόδων γραφείων αυτή θα είναι πολύ περιορισμένη λόγω του ότι πολλές Υπηρεσίες που καταργούνται έχουν σχεδόν μηδενικό ενοίκιο και είναι με την μορφή δωρεάν παραχώρησης στο Λ.Σ.

Ακόμη ενημερώνουμε σε αυτό που ήδη έχουμε πει με προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι το παρόν σχέδιο Π.Δ. πρέπει να αποδείξει ότι μοναδικός του στόχος ως σκοπός είναι η αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος στους τομείς ευθύνης του.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.