.

Επίσκεψη μελών Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών Αθήνας (Α.Π.ΑΣ.A.) στο Α.Τ. Ακροπόλεως ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη μελών Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών Αθήνας (Α.Π.ΑΣ.A.) στο Α.Τ. Ακροπόλεως



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών Αθήνας 
(Α.Π.ΑΣ.Α.) 


Αθήνα, 22/01/2014


ΘΕΜΑ: Επίσκεψη στο Α.Τ. Ακροπόλεως

Χθες 21-01-14 με πρωτοβουλία της παράταξής μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το προσωπικό και τη Διοίκηση στο Α.Τ. Ακροπόλεως για την ξαφνική κατάργησή του. Στην πρόσκληση που απευθύναμε προς το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών ανταποκρίθηκαν μόνο και έπειτα από προσωπική επιλογή οι συνάδελφοι Δημήτρης Καραγιαννόπουλος και ο Βαλάντης Χάχαλης (μέλη του Δ.Σ.).
Εξ’ αρχής διαπιστώσαμε το διάχυτο αίσθημα πικρίας και ανασφάλειας τόσο για το γεγονός της κατάργησης όσο και για την έλλειψη οποιασδήποτε υπηρεσιακής ενημέρωσης έστω και ατύπως.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι η επίκληση της κτιριακής ακαταλληλότητας μόνο ως προσχηματική μπορεί να θεωρηθεί, καθώς το συγκεκριμένο Τμήμα στεγάζεται σε κτίριο με παθογένειες, που δεν αποτελούν όμως εξαίρεση σε σχέση με αυτές που υπάρχουν στο σύνολο σχεδόν των Τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.
Σε κάθε περίπτωση ομόθυμη ήταν η απορία των συναδέλφων μας για το πως επιλέγεται η οριστική εγκατάλειψη από τον Οργανισμό μας, μιας περιοχής κατεξοχήν τουριστικής, με μια σειρά αρχαιολογικών χώρων, με πληθώρα Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών, με ευμεγέθη γεωγραφικά όρια, αντί της αναζήτησης νέων κτιριακών υποδομών και μεταστέγασης των υπηρεσιών. Σε συνδυασμό με την πληροφόρηση που είχαμε ότι το κόστος ενοικίασης του συγκεκριμένου κτιρίου (μαζί με τη Λέσχη) είναι από τα χαμηλότερα στην Διεύθυνση Αθηνών, ενισχύθηκε η πεποίθησή μας πως αυτή η κατάργηση αποτελεί ένα δείγμα της επικείμενης αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.
Ειδικότερα για τη Λέσχη, σε μια περίοδο που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές μας οδηγούν σε ένα αγώνα δρόμου για επέκταση αυτών των δομών, θα αναφέρουμε μονό τα παρακάτω νούμερα:
- Διπλασιάστηκε η ζήτηση εν μέσω κρίσης και αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί καθημερινώς περίπου 350 συναδέλφους που είτε εργάζονται είτε διαμένουν στη ευρύτερη περιοχή.
- Διαθέτει καθημερινώς περίπου 500 μερίδες για τη σίτιση κρατούμενων σε Τμήματα της Διεύθυνσης Αθηνών.
Κλείνοντας θέλουμε να σημειώσουμε ότι δομές μπορεί να καταργούνται σε μια νύχτα, απαιτεί όμως κόπο και χρόνο για να ξαναστηθούν. Γι’ αυτό καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση τόσο τους συναδέλφους όσο και τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς.




Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α.Π.ΑΣ.Α.
ΑΓΓΕΛΗΣ Κων/νος
ΔΑΛΑΜΠΙΡΑΣ Κων/νος
ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Βασίλειος
ΜΑΡΓΕΤΑΚΗΣ Εμμανουήλ


πηγή:www.apasa.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.