.

Χρυσαυγίτες γάζωσαν με καλάσνικοφ το αστυνομικό τμήμα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Χρυσαυγίτες γάζωσαν με καλάσνικοφ το αστυνομικό τμήμα




Το ρεπορτάζ του Κώστα Καντούρη στο makthes.gr/ δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου. Δεν είχε υποπέσει τότε στην αντίληψη μας η εξαιρετικά σοβαρή αυτή είδηση. Δημοσιεύουμε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ κατόπιν εορτής, προκειμένου να δουν οι ελάχιστοι όσοι εναπομείναντες "πιστοί" στα ιερογλυφικά ...
ιδεώδη της νεοναζιστικής χρυσής αυγής, ότι οι τρέφουν ψευδαισθήσεις όταν τους βλεπουν ως "συγγενές" είδος. Η χρυσή αυγή, ανέχεται την αστυνομία όσο εισπράττει την ανοχή της. Όταν είναι  απέναντι η επιλογή τους είναι αμείλικτη. Σφαίρες και καλάσνικοφ. 

Διαβάστε το ρεπορτάζ που ακολουθεί... 

Βαριές ποινές που σε μία περίπτωση έφτασαν τα 79 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Καβάλας σε συμμορία “φουσκωτών” ληστών, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, φτάνοντας σε σημείο να διαδηλώνουν για τον… περιορισμό της αστυνόμευσης στην περιοχή. . 

Οι ληστές είχαν πρωταγωνιστήσει σε ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το αστυνομικό τμήμα του Ροδολίβους Σερρών όταν “γάζωσαν” περιπολικά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν. Το κακουργιοδικείο καταδίκασε 18 εκ των 31 κατηγορουμένων για ληστείες τραπεζών, εκρήξεις σε ΑΤΜ και τις ένοπλες συμπλοκές. Επιβλήθηκαν ποινές από 18 μήνες φυλάκιση μέχρι 79 χρόνια κάθειρξη, από τα οποία εκτίονται τα 25, και επτά εκ των καταδικασθέντων οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι με τις εφέσεις τους να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα. Μεταξύ των ποινών διακρίνονται επίσης αυτές σε τρεις καταδικασθέντες, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 27, 46 και 75 χρόνων. 

Προσθετικά, οι ποινές που επέβαλε το κακουργιοδικείο έφτασαν τα 376,5 χρόνια. Η δράση της συμμορίας, τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν τον περσινό Ιούνιο, εξιχνιάστηκε από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης ύστερα από τρίμηνη παρακολούθηση των τηλεφώνων τους και σε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 200 αστυνομικοί. Μάλιστα, εκτός των συλλήψεων, βρέθηκε πλήθος όπλων και συγκεκριμένα πέντε Καλάσνικοφ, ένα Σκόρπιον, πιστόλια Μακάροφ, εκρηκτικές ύλες, αυτοσχέδιες βόμβες, πυρίτιδα, φιτίλια αλλά και μία χειροβομβίδα. 

Εντύπωση είχε προκαλέσει ακόμη και στους αστυνομικούς της ασφάλειας πως οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων ήταν “φουσκωτοί” με στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ μερικοί είχαν γνωριστεί από τη θητεία τους στις ειδικές δυνάμεις. Οι ληστές με τις νεοναζιστικές πεποιθήσεις ομολογούσαν την υποστήριξή τους στη Χρυσή Αυγή στις συνομιλίες τους που καταγράφηκαν από τον “κοριό” της ΕΥΠ, λέγοντας σε ένα σημείο πως “μ’ ένα πουλί στον ώμο (εννοώντας όπλο) και μία μπλούζα της Χρυσής Αυγής, ποιος θα μπορεί να κουνηθεί”. Ακόμη ένας στις συνομιλίες τους όταν ερωτάται για τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις, απαντάει με περηφάνια “τι λες, ρε, Χρυσή Αυγή είμαι”. 

Η συμπλοκή στο Ροδολίβος 

Αποκορύφωμα της δράσης της συμμορίας ήταν η ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς σε Ροδολίβος Σερρών και Κεραμωτή Καβάλας, το πρωί της 18ης Ιουνίου 2012. Οι ληστές είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα της ΑΤΕ Ροδολίβους σπάζοντας την είσοδο με βαριοπούλα, όμως διαπίστωσαν ότι οι υπάλληλοι δεν ήταν μέσα, επειδή καθυστέρησαν στη δουλειά τους, και δεν βρήκαν χρήματα. Την εισβολή αντιλήφτηκε αστυνομικός του τοπικού τμήματος, ο οποίος δέχτηκε καταιγισμό πυρών, ενώ και ο ίδιος πυροβόλησε τους ληστές που διέφυγαν πετώντας… καπνογόνα. 

Παρότι γνώριζαν για το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, λίγη ώρα αργότερα εισέβαλαν στην ΑΤΕ Κεραμωτής Καβάλας, απ’ όπου άρπαξαν 250.000 ευρώ, από τα οποία 200.000 βρέθηκαν θαμμένα μετά τη σύλληψή τους. Κατά τη διαφυγή τους βρήκαν απέναντί τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, τους οποίους επίσης πυροβόλησαν.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.