.

Άναψε φωτιές η πρόσληψη των 500 φρουρών, Αίτημα για άμεση απορρόφηση των ήδη επιτυχόντω​ν στις αστυνομικέ​ς σχολές ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Άναψε φωτιές η πρόσληψη των 500 φρουρών, Αίτημα για άμεση απορρόφηση των ήδη επιτυχόντω​ν στις αστυνομικέ​ς σχολές



Η πρόθεση Δένδια για πρόσληψη 500 νέων ειδικών φρουρών, διέθετε ευθύς εξαρχής το στοιχείο του ... "σολοικισμού". Φαντάζει ως οξύμωρο δεδομένου ότ η αστυνομία διατηρεί στο ... θάλαμο αναμονής για πρόσληψη στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2015 - 2016), των σχεδόν ισάριθμων επιτυχόντων στον περσινό διαγωνισμό μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Δικαιολογημένη ως εκ τούτου η αντίδραση και η διεκδίκηση για άμεση εισαγωγή στις σχολές αστυφυλάκων, των ... δόκιμων σε στάση αναμονής με επιστολή τους στο bloko.gr...

"Εκ μέρους μιας αντιπροσωπείας, της τάξης των 220 ατόμων, των φετινών επιτυχόντων στις αστυνομικές σχολές (σειρά του 2013) σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Πριν από μία εβδομάδα περίπου πληροφορηθήκαμε τα περί πρόσληψης 500 Ειδικών Φρουρών που ο κ. Υπουργός προωθεί για την στοιχειώδη κάλυψη των αναμφίβολα τεράστιων ελλείψεων αστυνομικού προσωπικού. Εκ μέρους τόσο της ΠΟΑΣΥ όσο και άλλων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων έγιναν ουκ ολίγες προσπάθειες με σειρά επιστολών, αναφορών και ερωτήσεων, ήδη από το μήνα Νοέμβριο, αναφορικά με την εκ νέου ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό, και κατά συνέπεια την άμεση κατάταξη των δοκίμων της σειράς μου στην ακαδημία για την έναρξη της εκπαίδευσής μας. Ωστόσο, η απάντηση από μέρους των ιθυνόντων ήταν κατηγορηματικά αρνητική, προβάλλοντας σαν κώλυμα το νόμο ''1/5'' που διέπει τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, την έλλειψη ικανών κονδυλίων για να υλοποιηθεί η απαίτηση αυτή, και φυσικά τη μνημονιακή δέσμευση περί διετούς παγώματος προσλήψεων στο αρμόδιο Υπουργείο.
Τώρα όμως, με την ανακοίνωση της ένταξης των 500 Ε.Φ. φαίνεται ότι οι παραπάνω δυσχέρειες άρθηκαν, μιας και αναφερόμαστε για πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία ίδιας δύναμης, με αυτή των επιτυχόντων μέσω πανελληνίων. Άμεσο και επακόλουθο λοιπόν αίτημα της συντριπτικής (αν όχι της απόλυτης) πλειοψηφίας των συναδέλφων μου, είναι και η δική μας απορρόφηση και κατάταξη, δεδομένου ότι με βάση τα παραπάνω δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος που να καθυστερεί την ένταξή μας στο Σώμα.
Για το σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι αποδέκτες της εν λόγω επιστολής όπως ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να αρθεί η εν λόγω αδικία που στρέφεται αναμφισβήτητα εις βάρος μας, εφόσον μετά τα τελευταία φαίνεται να καταργείται αυτοδίκαια το διετές πάγωμα προσλήψεων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Εκ μέρους των φετινών επιτυχόντων

#bloko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.