.

Aνακοίνωση-Κάλεσμα της ΑΕΠΠ Αττικής ενόψει των Εκλογών στο Ά/θμιο Σωματείο της ΕΥΠΣ Αττικής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Aνακοίνωση-Κάλεσμα της ΑΕΠΠ Αττικής ενόψει των Εκλογών στο Ά/θμιο Σωματείο της ΕΥΠΣ Αττικής




AΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΑΕΠ) ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνάδελφοι Πυροσβέστες –στριες,
Η πολιτική του μνημονίου, προβλέπει:
-         Την συρρίκνωση του Π.Σ μέσα από την μείωση των λειτουργικών δομών του στη βάση της μείωσης των δαπανών (κατάργηση Π.Υ και Π/Κ) πού προωθείται με το υπό κατάθεση Ν/Ο για την Αναδιοργάνωση – εκσυγχρονισμό του Σώματος.
-         Την ιδιωτικοποίηση  τομέων του.
-         Την διατάραξη της εργασιακής σχέσης του προσωπικού του, με την έλλειψη πολιτικής βούλησης από  την  ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο. για την επίλυση του προβλήματος της τριχοτόμησης του,  με την ένταξη των συναδέλφων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης  στο φορέα.
-         Την υπαγωγή του Π.Σ στον κατασταλτικό βραχίονα του κράτους, υπό τη διοίκηση της Αστυνομίας, σε δράσεις και αρμοδιότητες ξένες προς την αποστολή μας, « ως ιδιαίτερο Σώμα Ασφαλείας» όπως περιγράφεται στο Ν/Ο.
-Την δημιουργία διεύθυνσης αντίστοιχης με εκείνη των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ πού μόνο ερωτηματικά δημιουργεί η σύστασή της, γιατί στο Π.Σ υπήρχαν οι μηχανισμοί ελέγχου και τιμωρίας παραπτωμάτων.
- Την προσπάθεια κατάργησης των μισθολογικών προαγωγών μέσω ενός νέου βαθμολογίου.
-         Την αβεβαιότητα  για την τύχη των ασφαλιστικών μας Ταμείων, πού αυτοί πού πανηγύριζαν για την μεταφορά τους στο Υπουργείου Προ.Πο μαζί με την ΕΛ.ΑΣ  και  για την δήθεν καλύτερη προστασία τους, τώρα  ξανασκέφτονται τη γκάφα τους, και επιθυμούν την αποχώρησή του, από το εν λόγω Υπουργείο.

Συνάδελφοι:
Αναλογιζόμενοι τις ευθύνες που έχουμε συλλογικά ως υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος και ως πολίτες της χώρας απέναντι στον κλάδο και την κοινωνία, καλούμαστε να οργανωθούμε συνδικαλιστικά , για το καλύτερο μέλλον των εργαζομένων του Π.Σ., στο πεδίο της πραγμάτωσης των νέων και παλαιότερων αιτημάτων και διεκδικήσεων.

Στόχος της ΑΕΠ Πυροσβεστών είναι  η συμπόρευση και συσπείρωση όλων των εργαζομένων στο Π.Σ για ένα δυναμικό συνδικαλιστικό κίνημα ,πού θα οδηγήσει  σε κοινούς αγώνες με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, σε νέες νίκες και ανατροπές.
Το πλαίσιο της διακήρυξης της Α.Ε.Π.Π. (αναρτημένο στην ιστοσελίδα της κίνησης aep.gr),  διατυπώνει στις αρχές της, τον έντιμο ηθικό και ανθρώπινο χαρακτήρα , που πορεύεται η κίνηση μας.
Καθήκον για την επίλυση προβλημάτων στις βάρδιες και τις υπηρεσίες, είναι η συνεχής επικοινωνία, ενημέρωση και ο συντονισμός της δράσης μας.  
Η έως τώρα πρακτική των εκλεγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, τα καφεδάκια με τον υπουργό, οι διορισμοί συγγενών, τα ρουσφέτια, οι μικρο εξυπηρετήσεις προς συναδέλφους, η αναξιοκρατία που επιβλήθηκε από τις κομματικές ταυτότητες και τους χειροκροτητές, οδήγησαν στις καταστροφικές συνέπειες, για τον κλάδο μας.
Διαβεβαίωναν τους πάντες ότι ενώ καταστρέφονταν τα πάντα γύρω μας,  «εμάς δε θα μας πειράξουν». Το αποτέλεσμα τους διέψευσε.
¨Οπως και τώρα με το υπό κατάθεση Ν/Ο, παίζοντας το παιχνίδι της συναλλαγής ως ημέτεροι στη εν κρυπτό διαμόρφωση ενός τόσο σημαντικού Ν/Ο, και την δήθεν κριτική σε αυτό, δεν ζήτησαν ως όφειλαν την απόσυρση του εκτρώματος, αλλά ουσιαστικά παρείχαν την στήριξη στη πολιτική ηγεσία για την ψήφισή του..
Φτάσαμε στα όρια της εξαθλίωσης.
Ευθύνη για την κατάντια του κλάδου, φέρουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Π.Σ.  
Επιτρέψαμε να μας χωρίσουν, σε δικούς τους και δικούς μας, συστρατευόμενοι με μικροσυμφέροντα, βγάζοντας ο ένας το μάτι του άλλου. Η πλειοψηφία όμως απλά έμενε αδρανής και αμέτοχη, κοιτάζοντας τη δουλίτσα της, αφήνοντας τα κομματικά φερέφωνα  να αλωνίζουν. Έτσι φτάσαμε να είμαστε όλοι θύματα των πολιτικών που στήριξαν και συγκάλυψαν οι συγκεκριμένοι χειροκροτητές.
 Νέα πρόσωπα και νέες λογικές πρέπει να αντικαταστήσουν την παλιά σαπίλα. Δεν θα προωθηθεί κάτι το ουσιαστικό, χωρίς αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και διαχειριστών τους.
Οι συνδικαλιστικοί αγώνες των συναδέλφων μας στην Ισπανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, δείχνουν το μοναδικό δρόμο ,που μπορεί να φανεί η δύναμη μας και να ανατραπούν οι πολιτικές που δρουν εις βάρος μας.
Θεωρούμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτούνται με ενότητα και πάλη.

Την Άνοιξη του 2014,θα λάβουν χώρα, οι εκλογές του σωματείου μας (Ε.Υ.Π.Σ. Αττικής). Σας καλούμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, να συμμετέχετε στη διαδικασία των εκλογών, να δυναμώσετε το συνδικαλιστικό κίνημα στο Π.Σ  και να στηρίξετε την κίνηση μας.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά σε όλους σας, τα ονόματα πού θα πλαισιώσουν το Ψηφοδελτίου της ΑΕΠΠ Αττικής

Πρέπει να τούς σταματήσουμε!!!!!!
 Μπορούμε με την στήριξή σας!!!!!!!!!
Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαδικασιών και όχι των ατομικών. Ο Επικεφαλής για την κίνησή μας δεν είναι ένας, αλλά όλη η συντονιστική ομάδα μας.  


Για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων μας, παραθέτουμε τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών της Συντονιστικής Ομάδας της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας  Αττικής ( ΑΕΠΠ Αττικής):

ΚΟΜΠΟΧΟΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τηλ. 6945789856
ΠΙΣΚΙΟΥΛΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 6930470590 email:alexandrospisk@hotmail.com
ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τηλ.6944342452 email:ioannismylonas@windowslive.com
ΚΑΡΑΠΑΤΑΛΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ τηλ 6974871241
ΠΑΝΤΕΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ τηλ. 6937078992 (Panteliosp@hot mail.com) 
ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 6972254526 email:kotopoulis.ioannis@gmail.com

#aep.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.