.

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με τα διοικητικά συμβούλια των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με τα διοικητικά συμβούλια των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ


                                     Φωτογραφία Αρχείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με τα διοικητικά συμβούλια των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ»

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Βουλή συνάντηση των υπευθύνων για τα ζητήματα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, με επικεφαλής τον υπεύθυνο της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του αυτού Υπουργείου Βουλευτή Δημήτρη Τσουκαλά, την Βουλευτή Χαρά Καφαντάρη, τον Συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Αναστάσιο Μαυρόπουλο και αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με τα Προεδρεία των Π.Ο.Α.Σ.Υ. και Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου για την «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη».
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών εξέφρασαν την άποψη ότι το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί, είναι προχειρογραμμένο, δεν λύνει κανένα από τα υπάρχοντα προβλήματα αντίθετα τα πολλαπλασιάζει και επί της ουσίας είναι ανεφάρμοστο. Ζήτησαν την απόσυρσή του και την κατάρτισή του από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ηγεσίας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, εξειδικευμένοι επιστήμονες και κοινωνικοί φορείς, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση αυτών που θα το εφαρμόσουν και αυτών που θα δεχθούν τις υπηρεσίες.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την πλευρά του εξέφρασε τη διαφωνία του με την αναδιοργάνωση, που στην πραγματικότητα αποτελεί αναδιάταξη, των κεντρικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ., δεδομένου μάλιστα ότι το ΝΣ παραπέμπει στην ολοκλήρωσή της αναδιάταξης με την έκδοση πληθώρας Προεδρικών Διαταγμάτων. Αντί το σχέδιο νόμου να λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα και να αναβαθμίζει τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας, προχωράει στην περαιτέρω αποδιοργάνωση τους.
Σε αντίθεση με το Υπουργείο, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε ανοικτή ακρόαση τους συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών και των πυροσβεστών, προκειμένου να καταλήξουμε σε μία λειτουργική πρόταση, την οποία θα αποδέχονται και αυτοί που θα την εφαρμόσουν.

Το Γραφείο Τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.