.

Όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώπιον της Δικαιοσύνης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώπιον της Δικαιοσύνης



Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και έγγραφο του Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Εφετείου Αθηνών, με το οποίο ζητείται να αποφανθεί η Βουλή για τη χορήγηση άδειας προκειμένου να ασκηθεί δίωξη και να απαγγελθεί κατηγορία εις βάρος εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους δεν είχε μέχρι τώρα κινηθεί ποινική διαδικασία.

Οι βουλευτές είναι οι: Ελένη Ζαρούλια, Νικόλας Κούζηλος, Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης, Αντώνιος Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμιος Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Δημήτριος Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Η κατηγορία που βαρύνει τους βουλευτές είναι «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης». Με την ίδια παραγγελία ζητείται να ασκηθούν πρόσθετες διώξεις εναντίον και των ήδη υπόδικων ηγετικών στελεχών της οργάνωσης.
Το έγγραφο, το οποίο υπογράφουν οι δύο εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου-Ανδρεάδου τεκμηριώνει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή και αναλύει τη δομή της, το ρόλο της ηγεσίας της, το στρατιωτικό και ιεραρχικό τρόπο λειτουργίας, καθώς και τη σκοπιμότητα της άσκησης δολοφονικής βίας κάτω από το κάλυμμα της πολιτικής δραστηριότητας.
Στο πρώτο μέρος αναλύεται το νομικό ζήτημα και στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία, αποδείξεις και μαρτυρίες που τεκμηριώνουν την κατηγορία. Το έγγραφο αποτελείται από 190 σελίδες και συνοδεύεται από αντίγραφα καταθέσεων, τις απολογίες των κατηγορουμένων και αποδεικτικά έγγραφα.
Περιλαμβάνεται μέρος του υλικού των κατασχεθέντων ηλεκτρονικών πειστηρίων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αντίκρουση των υπερασπιστικών ισχυρισμών των κατηγορουμένων από προγενέστερες επίσημες δηλώσεις των ίδιαν, από μηνύματα που έχουν ανταλλάξει οι ίδιοι μεταξύ τους και από στοιχεία που διατηρούσαν στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές.
Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο της Εισαγγελίας εδώ
Δ.Ψ.
#efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.