.

Το θύμα των μπράβων πήγε στην αστυνομία αλλά ... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Το θύμα των μπράβων πήγε στην αστυνομία αλλά ...



«Γραφείο ενοικίασης» εκβιαστών με επικεφαλής γνωστό διοργανωτή πυγμαχικών αγώνων σε… κλουβιά, εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Ανάμεσα στις εγκληματικές δραστηριότητες της σπείρας, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές,  συμπεριλαμβάνονται επιθέσεις σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και πολιτών, με πρόκληση… καταγμάτων δακτύλων για τον εκφοβισμό τους.
Στους «ενοικιαζόμενους» μπράβους, απευθύνονταν, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ιδιώτες που ήθελαν να επιλύσουν δυναμικά προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές τους, ακόμη και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους σε επαγγελματικούς χώρους, με την παρουσία «φουσκωτών» σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή διαμαρτυρίες.

Σε μία περίπτωση τοκογλύφος της Καλλιθέας, κλείνει ραντεβού με οφειλέτη του, που επιθυμούσε μεγαλύτερη χρονική προθεσμία για την αποπληρωμή του «δανείου» που είχε λάβει. Όταν ο πολίτης πήγε εκεί βρέθηκε αντιμέτωπους με τρεις σωματώδης άνδρες, μέλη της εκβιαστικής ομάδας, οι οποίοι του έσπασαν τρία δάχτυλα του χεριού του. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα απευθύνθηκε σε αστυνομική αρχή προκειμένου να καταγγείλει την επίθεση σε βάρος του, ωστόσο φαίνεται να έτυχε «ύποπτης» αντιμετώπισης, κάτι που πιθανότατα θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχουν δύο τουλάχιστον περιπτώσεις παρουσίας μελών της εγκληματικής ομάδας, σε εκδηλώσεις-διαμαρτυρίες εργασιακών κλάδων, στις οποίες καταγράφηκαν κάποιοι τραυματισμοί από την μία εκ των «αντιμαχόμενων» πλευρών.           

          Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής σε Αττική, Εύβοια και Κορινθία. Έως αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 10 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί σημαντικά χρηματικά ποσά και οπλισμός. Τα μέλη της εκβιαστικής ομάδας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν ως «έδρα» τα νότια προάστια, κυρίως Καλλιθέα και Γλυφάδα, εκβιάζοντας καταστηματάρχες και πολίτες με χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 300 έως 1.500 ευρώ τον μήνα.

          Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν ότι ο φερόμενος «αρχηγός» έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για διάφορα αδικήματα, όπως εκβιασμούς και ληστείες. Ενδιαφέρον έχει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, και το παρελθόν του 55χρονου «συνεργάτη», ο οποίος στις 27 Ιουλίου 2000 είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας στο Λουτράκι.


του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

#bloko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.