.

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ή ΑΠΟΔΙΩΡΓΑΝΩΣΗ του Πυροσβεστικού Σώματος; ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ή ΑΠΟΔΙΩΡΓΑΝΩΣΗ του Πυροσβεστικού Σώματος;



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΕΠ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ                                                                                                             

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ή ΑΠΟΔΙΩΡΓΑΝΩΣΗ του Πυροσβεστικού Σώματος;

 Απόσυρση του Ν/Ο Τώρα!!!


Συνάδελφοι:
Το αίτημα του Συνδικαλιστικού Κινήματος  για την Αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, ήταν και παραμένει επίκαιρο, για να ανταποκριθεί η Υπηρεσία μας  στα νέα κοινωνικά δεδομένα, στην δύνη  της μνημονιακής Τυρρηνίας.

 Επίσης το Π.Σ. πρέπει να ανταποκριθεί και στο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών, πού είναι η προστασία και η ασφάλεια πού οφείλει να τους παρέχει.
Η Κυβέρνηση του μνημονίου, έχει καταθέσει στην Βουλή ένα Ν/Ο το οποίο όχι μόνο δεν εκσυγχρονίζει το Σώμα  αλλά το αποδιοργανώνει επιχειρώντας την  συρρίκνωσή του  και την σε βάθος χρόνου ιδιωτικοποίηση του.
  Μαζί με την διάλυση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών υποδομών που υπήρχαν, υλοποιείται απροκάλυπτα και η διάλυση των δομών της Ασφαλείας της χώρας.
Η Κυβέρνηση με το παρόν Ν/Ο  αδυνατεί να νομοθετήσει εξαιτίας του πολιτικού κόστους, και παραπέμπει τις όποιες μεταβολές σε σωρεία από προεδρικά διατάγματα (Π.Δ) και αποφάσεις, στο απροσδιόριστο μέλλον.
Υποβαθμίζει το Π.Σ με την υπαγωγή του στην Πολίτική Προστασία, ενώ οι δρόμοι Πολιτικής Προστασίας και Π.Σ είναι παράλληλοι. Η μεν Πολιτική Προστασία ως Σχεδιαστικός – συντονιστικός βραχίονας  και το Πυροσβεστικό Σώμα ως επιχειρησιακός βραχίονας.
Επίσης υποβαθμίζει το Π.Σ. με την συνεχή υπαγωγή του στο αστυνομοκρατούμενο Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ξένο προς την αποστολή του αποτελόντας Πανευρωπαϊκή Πρωτοτυπία πού εξακολουθεί να προστατεύει την  μη   Ανεξαρτησία, Αυτοδυναμία και Αυτοτέλειά του.
Επιχειρεί  μέσω ενός « νέου βαθμολογίου» να τσακίσει περαιτέρω οικονομικά και ηθικά το Πυροσβεστικό Προσωπικό, μέσω της κατάργησης των βαθμολογικών προαγωγών, πού πλήττει ιδίως τους χαμηλόβαθμους (δήλωση κ. Στουρνάρα σε συνάντηση των εκπροσώπων των συνδικαλιστών των Σ.Α στο Υπουργείο Οικονομικών το Νοέμβριο του 2012 ).

Στρατηγικός στόχος του Ν/Ο είναι η μείωση των λειτουργικών δομών του Π.Σ. τουλάχιστον κατά 30%, για εξοικονόμηση δαπανών προς εξυπηρέτηση των δανειακών συμφερόντων του ξένου και εγχώριου Οικονομικού και Πολιτικού κατεστημένου.
Έτσι φωτογραφίζει την υποβάθμιση και  κατάργηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων και αποσαφηνίζει την συρρίκνωση Διευθύνσεων και Κλάδων της κεντρικής Υπηρεσίας του.

Εξαφανίζει παντελώς τον θεσμικό όρο ¨ Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος¨ για την όλο και μεγαλύτερη εξάρτησή του από την Πολιτική εξουσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ή στο βωμό της δήθεν πολιτικοποιησής του.

Με την περικοπή των δαπανών λειτουργίας των Π.Σ. την τελευταία τετραετία, έχει ήδη μειωθεί η αποτελεσματικότητά του, έχει υποστεί αθεράπευτες πληγές, έχει ακινητοποιηθεί μεγάλο ποσοστό των επιχειρησιακών του μέσων και η λειτουργία του στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον επαγγελματισμό και στο φιλότιμο του προσωπικού, το οποίο επιβιώνει με δυσκολία από τις οδυνηρές περικοπές που έχει υποστεί στο εισόδημά του.  

Δεν επιλύει το σημαντικό πρόβλημα της δυσλειτουργίας του Π.Σ  από την Τριχοτόμηση  του Πυροσβεστικού Προσωπικού, (Μόνιμοι- Πενταετείς – Εποχικοί).
Αδυνατεί να ομογενοποιήσει  το Προσωπικό, με την ένταξη των συναδέλφων Πυροσβεστών Πενταετούς ΥποχρέωσΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΕΠ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ                                                                                                            

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ή ΑΠΟΔΙΩΡΓΑΝΩΣΗ του Πυροσβεστικού Σώματος;

 Απόσυρση του Ν/Ο Τώρα!!!ης στο Φορέα, επιχειρώντας να το λύσει μέσα από Π.Δ απροσδιόριστου χρόνου και με προϋποθέσεις πού αναιρούν τα θα!!!! της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη στους συνδικαλιστικούς Φορείς.

Δεν προχωρά σε ουσιαστική Αναδιοργάνωση Αποκεντρώνοντας Υπηρεσίες, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Εισάγει το θεσμό του της Διεύθυνσης Επιθεώρησης και Ελέγχου του Π.Σ (Δ.Ε.Ε.Π.Σ.), αντίστοιχη της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ενώ υπάρχουν ήδη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι θεσμοί του Π.Σ για την εξακρίβωση και τιμωρία παραπτωμάτων του Προσωπικού.
Μήπως η Πολιτική Ηγεσία του Προ.Πο  ψάχνει εναγωνίως να συμπληρώσει τους 120.οοο και πλέον, εργαζόμενους πού θα τεθούν σε διαθεσιμότητα;;;;;;;;;;;;;;;;;
Καμία μνεία στο Ν/Ο για τη απορρόφηση των 500 επιτυχόντων από τους 725, συναδέλφους, μαζί με τους επιλαχόντες Πενταετείς.

Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας φυσικά και απαιτείται!!!!!!!!

Ένα τέτοιο εγχείρημα όμως απαιτεί μελέτες, σχεδιασμό και συγκρότησή του με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. 

Επειδή η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η αναδιοργάνωση των φορέων τους δεν μπορεί να γίνεται χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή με τη συμμετοχή της ηγεσίας τους, εκπροσώπων των εργαζομένων, εξειδικευμένων επιστημόνων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επειδή πιστεύουμε ότι το υπό κατάθεση Ν/Ο οδηγεί το Πυροσβεστικό Σώμα σε περαιτέρω συρρίκνωση, σε  μεγαλύτερες περιπέτειες προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές τόσο στο ίδιο όσο και στο συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη της  Ασφάλειας και της Προστασίας του,
Ζητούμε την Απόσυρσή του, και αμέσως ουσιαστική διαβούλευση για μία πραγματική και σε βάθος Αναδιοργάνωσή και Εκσυγχρονισμό του.

Η συντονιστική ομάδα της ΑΕΠ Πυροσβεστών

ΚΑΤΣΑΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ katsantasb@gmail.com 6945706218

ΚΑΡΑΠΑΤΑΛΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ τηλ 6974871241

ΚΟΜΠΟΧΟΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τηλ. 6945789856

ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ6972254526
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ stathisliber@gmail.com

6908625813 wind


ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ manousakis_andreas@yahoo.gr 6932473511 wind

ΠΑΝΤΕΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ τηλ. 6937078992 (Panteliosp@hot mail.com)

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ spapailiou9@gmail.com 6937930805 wind


ΠΙΣΚΙΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (email:alexaepp@yahoo.gr)


6930470590


ΠΑΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ τηλ.6932828999

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.