.

ΠΟΑΣΥ προς Δένδια: Λύστε τα προβλήματα των επιτυχόντων στη σχολή αστυφυλάκων... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΑΣΥ προς Δένδια: Λύστε τα προβλήματα των επιτυχόντων στη σχολή αστυφυλάκων...



Τις επιπτώσεις που προκαλεί η αναμονή στον προθάλαμο των αστυνομικών σχολών των επιτυχόντων στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις επισημαίνει η ΠΟΑΣΥ με επιστολή της προς τον Δένδια, ζητώντας να ληφθεί έγκαιρα η μέριμνα για τη θεραπεία τους.

Θέμα: «Εισαγωγή σπουδαστών στις
σχολές της Αστυνομίας»
Με την παρ.23 του αρθ.34 του Ν.4115/2013 «Οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης και Εθνικού Οργανισμού πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού και άλλες διατάξεις», νομοθετήθηκε ότι κατά το σχολικό έτος 2012-2013, οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Για τους αποφοίτους του σχολικού έτους 2012-2013 δόθηκε η δυνατότητα, με σχετική τροπολογία, να συμπεριλάβουν στις προτιμήσεις τους, στο μηχανογραφικό δελτίο που συμπλήρωσαν του Υπουργείου Παιδείας και τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, με συνέπεια να εκδοθούν οι πίνακες επιτυχόντων (580 άτομα), αλλά η εισαγωγή και η φοίτηση τους θα πραγματοποιηθεί το ακαδημαϊκό έτος 2015.
Η κατηγορία αυτή των νέων συναδέλφων μας αλλά και οι οικογένειες τους έρχονται αντιμέτωποι με νέα προβλήματα, καθώς η ενηλικίωση των επιτυχόντων τους αποστερεί το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης αλλά και την έμμεση μείωση του μισθού στους γονείς τους, καθώς δεν μπορούν να καταθέσουν πιστοποιητικό εγγραφής σε Σχολές Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα όποια οικονομικά οφέλη απορρέουν από αυτό.
Παρακαλούμε για τη διευθέτηση του ζητήματος και τη χορήγηση βεβαίωσης επιτυχόντων στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.
ypografes-poasy


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.