.

Το προσφυγόπουλο και η κουλτούρα του Δένδια ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το προσφυγόπουλο και η κουλτούρα του Δένδια




Ανθρωποι της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρήκαν τον μικρό Marwan, ένα αγόρι ηλικίας μόλις 4 ετών, να διασχίζει την έρημο της Ιορδανίας μόνο του, με μια πλαστική σακούλα στα χέρια. Ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας στην Ιορδανία, Andrew Harper, εντόπισε το παιδί και τράβηξε τη φωτογραφία, η οποία κοινοποιήθηκε από το CNN και ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.

 Οπως διευκρίνισε ο φωτογράφος, το παιδί δεν ήταν ολομόναχο, αλλά είχε μείνει πίσω από το καραβάνι των προσφύγων, που προπορεύονταν αρκετά μέτρα μπροστά. «Δυστυχώς σε κάθε μαζική έξοδο προσφύγων στην Ιορδανία, είναι οι ηλικιωμένοι, οι άρρωστοι, οι έγκυες και συχνά τα παιδιά, που ξεκόβονται από τη βασική ομάδα», διευκρίνισε ο φωτογράφος στο twitter. Ο 4χρονος Marwan χωρίστηκε, ευτυχώς προσωρινά από τους γονείς του, στην προσπάθεια της οικογένειάς του να ξεφύγει από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν γίνει πρόσφυγες. Τα 425.000 είναι ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών.

Ο μικρός πρόσφυγας Marwan, όπως και πολλά άλλα παιδιά του πολέμου, δεν είναι απίθανο να βρεθεί τους επόμενους μήνες σε κάποιο ελληνικό νησί, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή, όσο κι αν ο κ. Δένδιας αποστρέφεται τη «χαμηλή του ποιότητα».

Τι θα γίνει, λοιπόν, αν οι υφιστάμενοι του κ. Δένδια, λιμενικοί, συνοριοφύλακες, Δέλτα, Ζήτα, ΜΑΤ κ.λπ., εντοπίσουν τον μικρό Marwan, ο οποίος έρχεται με μια πλαστική σακούλα (χαμηλής ποιότητας), άφραγκος και ασυνόδευτος, ζητώντας άσυλο, από έναν άλλο κόσμο με διαφορετική κουλτούρα από τον δικό μας; Ποιον να πιστέψουν; Τα μάτια του προσφυγόπουλου ή τις κάθε είδους ρατσιστικές βαρβαρότητες της ελληνικής εθνικοφροσύνης;

#efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.