.

Τραγωδία με μετανάστες στη Μυτιλήνη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τραγωδία με μετανάστες στη Μυτιλήνη


                          

Αντιμέτωποι με σκληρές εικόνες βρέθηκαν άνδρες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίοι συμμετέχουν σε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών ανοικτά της Μυτιλήνης.

Πτώματα ανήλικων παιδιών (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού) εντοπίστηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα ή να έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε ημιβυθισμένη λέμβο, σε μια ακόμη τραγωδία στα θαλάσσια σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί επτά μετανάστες (εκ των οποίων τρεις γυναίκες), ενώ έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια οκτώ ακόμη.

Δύο μετανάστες παραμένουν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας, η επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα της Μυτιλήνης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες έπειτα από τη διάσωση μεταναστών από παραπλέον πλοίο.



Ειδικότερα το πλοίο περισυνέλεξε δύο μετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν πως επέβαιναν σε μια λέμβο με άλλους 15, που αναποδογύρισε. Οι έρευνες διεξάγονται από δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα άμπεκιν, δύο παραπλέοντα σκάφη, ενώ δόθηκε εντολή να απογειωθεί και ένα ελικόπτερο Super Puma. Στο έργο των σωστικών συνεργείων συνδράμουν και δύτες.
Οι σοροί των νεκρών έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

#lesvosnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.