.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/03/2014

Θέμα: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές Θοδωρή Δρίτσα, υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, Νίκο Συρμαλένιο, Λίτσα Αμανατίδου, Χαρά Καφαντάρη και τον συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσο Μαυρόπουλο, συναντήθηκε με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ. (ΠΟΕΠΛΣ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ.(ΠΕΑΛΣ), στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή.


Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των λιμενικών, κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, για τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του ΥΝΑ «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» και αφορούν το προσωπικό του Λ.Σ.-Ε.Α. και τη λειτουργία του σώματος.

Στο νομοσχέδιο αυτό αντί να επιλύονται βασικά και χρονίζοντα προβλήματα του προσωπικού, ενισχύοντας το ρόλο και την αποτελεσματικότητά του, περιλαμβάνονται διατάξεις που ενισχύουν τον κομματισμό και την αναξιοκρατία, καλλιεργούν τις πελατειακές σχέσεις και την εξάρτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση, καταργούν την αντικειμενικότητα στις μεταθέσεις των Αξιωματικών, καταργούν το αρχηγείο, μετατρέποντας τον Αρχηγό σε εισηγητή και υπάλληλο του υπουργού, υποβαθμίζουν βαθμολογικά τους Αξιωματικούς ειδικότητας Οικονομικού, Τεχνικού, Υγειονομικού, Νομικού με επιπτώσεις και στην μισθολογική τους κατάσταση, δεν λύνουν το ζήτημα του ελεγκτηρίου των δαπανών του σώματος , διαιωνίζοντας έτσι το πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αφαιρούν από το προσωπικό των Π.Π.Λ.Σ. τη δυνατότητα πληρωμής των περιπολιών του τα προηγούμενα πέντε χρόνια και αμφισβητούν την ακεραιότητά του συνόλου των προϊσταμένων των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό της προχειρότητας και σκοπιμότητας κατάρτισης του νομοσχεδίου, είναι ότι ενώ ο υπουργός είχε δεσμευθεί ,ότι οι προσλήψεις για Λιμενοφύλακες, Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς θα γίνονταν με πανελλήνιες εξετάσεις, καταργεί και το υπάρχον σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων στις προσλήψεις των Λ/Φ και Υ/Ξ.

Πέραν της συζήτησης των διατάξεων του νομοσχεδίου, οι εκπρόσωποι των λιμενικών, αφού κατέθεσαν τις προτάσεις τους σε τροπολογίες, εξέθεσαν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών καθώς και τις υπηρεσιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τις δραματικές περικοπές των λειτουργικών δαπανών.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στην κοινωνία, τόνισε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες μέσα και έξω από τη βουλή, προκειμένου να βοηθήσει την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους και ανακοίνωσε ότι η αντικειμενικότητα στις προσλήψεις, η βελτίωση της εκπαίδευσης και η διαρκής μετεκπαίδευση, το σπάσιμο της κομματικοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων, η διασφάλιση της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας σε όλη την υπηρεσιακή διαδρομή του προσωπικού, η διασφάλιση της αξιοπρέπειάς τους από κάθε αυθαιρεσία και ο διαφανής κοινωνικός έλεγχος, είναι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.