.

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ & ΦΑΣΙΣΜΟΣ: συγκοινωνούντα δοχεία; ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ & ΦΑΣΙΣΜΟΣ: συγκοινωνούντα δοχεία;


Του Δημήτρη Τσουκαλά,
Ο φιλελευθερισμός των αγορών που έχει επιβληθεί με τις μνημονιακές πολιτικές των συγκυβερνήσεων, είναι ένα κατ’ εξοχήν αυταρχικό καθεστώς επιβολής «μονόδρομων» σε όλα τα πεδία της οικονομίας, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Είναι προφανές και αυτονόητο πως ο αυταρχισμός και η βία είναι πλέον δίαυλοι επιβολής της μνημονιακής πολιτικής. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να περάσουν τα μέτρα της καταστροφής και της διαρκούς παρακμής της κοινωνίας, αν όχι με βία και καταστολή; 


Στον αυταρχικό προσανατολισμό του κράτους και τμήματος των σωμάτων ασφαλείας ήρθε και έδεσε η βία της Χρυσής Αυγής. Βόηθησαν σ’ αυτό η «ανακατάληψη των πόλεων» που επαγγέλλονταν και υλοποιούσε το δίδυμο Σαμαρά – Δένδια, οι χειριστές της "μονταζιέρας", ο πελεκυφόρος ακτιβιστής Βορίδης και ο πάντα προκαλών θυμηδία, κομμουνιστοφάγος και διώκτης των απανταχού ΣΥΡΙΖαίων Γεωργιάδης, που με την ενσωμάτωσή τους στη ΝΔ κατέστησαν δυνατό το αδιανόητο και έκαναν μπανάλ το αποτρόπαιο…

Ο νεοφιλελευθερισμός της συγκυβέρνησης με τον κλιμακούμενο αυταρχισμό, με την περιστολή και το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την καταστολή των απεργιών και των διαδηλώσεων, την συρρίκνωση της δημοκρατίας, "θηλύκωνε" με το φασισμό της ΧΑ, το νταβατζηλίκι και τη βία στις γειτονιές, στο πεζοδρόμιο και στους κοινωνικούς χώρους.

Οι φασίστες πάντα προσπαθούν ακόμα και με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού, να ριζώσουν στη κοινωνία συγκροτώντας εξαιρετικά βίαια «κινήματα» μίσους και ριζοσπαστικού ρατσισμού, με διακηρυγμένο στόχο το άμεσο χτύπημα και την καταστροφή κάθε οργάνωσης εργαζομένων, τη συντριβή κάθε αντίστασης των πολιτών, την άρνηση του δικαιώματος στη διαφορετικότητα και την εξόντωση των πιο αδύναμων.

Οι φασίστες συμπίπτοντας σ’ αυτό με τους ακροδεξιούς του Σαμαρικού περιβάλλοντος, θέλουν μια κοινωνία φόβου, ελέγχου και εκπειθάρχησης, μια κοινωνία ανθρώπων που, αν είναι τυχεροί μπορεί να επιβιώνουν, θα είναι όμως θύματα αμορφωσιάς από την υποβάθμιση της παιδείας, θα είναι θύματα αποβλάκωσης από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, θα θερίζονται από αρρώστιες λόγω της διάλυσης του συστήματος Υγείας και θα δουλεύουν σαν δουλοπάροικοι για λίγα ψίχουλα. Σε τι διαφέρουν άραγε οι πολιτικές της κυβέρνησης που προβλέπουν μηδενικά δικαιώματα, η διόγκωση της αδήλωτης – μαύρης εργασίας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της μάστιγας της ανεργίας από τις νεοναζιστικές επιδιώξεις.

Χρησιμοποιώντας τη διαχείριση του φόβου, της ανασφάλειας, της απελπισίας, της "κοινωνικής υγιεινής", της εθνικής και θρησκευτικής καθαρότητας, το δολοφονικό χτύπημα ενάντια σε μετανάστες και "διαφορετικούς", η ΧΑ διεκδίκησε από το επίσημο κράτος ολόκληρες περιοχές και τομείς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας προς όφελος του οργανωμένου εγκλήματος και κάποιου μαφιόζικου "ημίκοσμου" ιδιωτικών συμφερόντων.

Με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή πρώην κουμπουροφόροι και μπράβοι μπορούσαν πλέον να ισχυριστούν ότι δρουν στο όνομα του ελληνικού λαού. Έκτοτε η δράση τους γίνονταν ολοένα και πιο αποκρουστική και μάλιστα σε καθεστώς απόλυτης ατιμωρησίας αλλά και ηθικής ευθύνης κάποιων εκπροσώπων της «πολιτείας». Στην ολοκληρωτική επίθεση του αυταρχισμού, θα πρέπει να προσθέσουμε και τον απηνή βομβαρδισμό της κοινής γνώμης από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που λειτουργούσαν σαν πλυντήρια της δράσης και των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, γιατί αυτό για ένα μεγάλο διάστημα ευνοούσε το μνημονιακό σύστημα, επιφυλάσσοντάς της μια "λάϊφστυλάδικη" αντιμετώπιση, οι Κασιδιάρηδες, Καιάδες, και τα άλλα παιδιά με κοστουμάκια να χαριεντίζονται με αστέρες της τηλοψίας και της «μεταπολιτικής», ο δε Μιχαλολιάκος να χαμογελά με νόημα στον ευαίσθητο δημοκράτη και κατά δήλωσή του αριστερό Σταύρο Θεοδωράκη (συνέντευξη - ¨Πρωταγωνιστές¨, 13-05-2012 MEGA).

Η ζωή όμως τα έφερε διαφορετικά. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα που δεν ήταν μετανάστης, ήταν Έλληνας, μουσικός, δημοφιλής, νέος και αντιφασίστας, αφύπνισε συνειδήσεις και γέννησε ανησυχίες και αντιδράσεις. Ήταν η επιτομή της μελλοντικής δράσης της ΧΑ και των υποψήφιων θυμάτων της. Όλοι πλέον κινδύνευαν απ' αυτήν. Η ίδια η ΧΑ με τη δυναμική των δημοσκοπικών ποσοστών της, προσπάθησε να ανατρέψει τους συσχετισμούς στην ηγεμονία της ακροδεξιάς προς όφελος της και εις βάρος της Σαμαρικής ΝΔ (βλέπε γιορτές μίσους του Μελιγαλά), προκάλεσε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, συνιστώντας πλέον κίνδυνο για το ίδιο το σύστημα. Γι αυτό και η εσπευσμένη προώθηση δικογραφιών στελεχών της ΧΑ που λίμναζαν στα συρτάρια προβλήθηκε δεόντως από τους κορυβαντιώντες καθεστωτικούς δημοσιογράφους των ίδιων ΜΜΕ που λίγο πριν φλέρταραν με τους νεοναζί, γοητευμένοι από το λάγνο λίκνισμα του φιδιού…

Πέρα από την φασιστική βία, ο αυταρχισμός της επίσημης πολιτείας είναι πανταχού παρών: Επιστράτευση εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, «απωθήσεις» καθαριστριών, εκπαιδευτικών, φοιτητών προσαγωγές και μηνύσεις, όλο το οπλοστάσιο της Δημοκρατίας – κελύφους στην ημερήσια διάταξη. Όλη η ατζέντα της Χρυσής Αυγής στην φαρέτρα της ακροδεξιάς κλίκας της Ν.Δ., όπως ανάγλυφα εμφανίστηκε με το πηγαινέλα του άρθρου για το Μεταναστευτικό. Όσο υπάρχει και αναπτύσσεται ο αυταρχισμός της μνημονιακής διακυβέρνησης, ο ανορθολογικός σωβινιστικός εθνικισμός, ο ρατσισμός, το κράτος – φρούριο και οι «επαναπροωθήσεις» των θαλασσοπνιγμένων μεταναστών, ο ακραίος πολιτικός συντηρητισμός, ο κοινωνικός δαρβινισμός και η φυλετική προκατάληψη, θα πλανιέται για καιρό πάνω από τη χώρα η φασιστική απειλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη με το λαϊκό κίνημα και θα αποκρούσει τη νεοφασιστική απειλή σε όλα τα μέτωπα και τα πεδία των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και θα επωμισθεί πέρα για πέρα το καθήκον της προστασίας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, των φτωχών και αποκλεισμένων, των μεταναστών, των Ρομά, των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, των ανθρώπων με διαφορετικές σεξουαλικές επιλογές, όλων εκείνων που συστηματικά πέφτουν θύματα του κρατικού ρατσισμού και του φασιστικού υποκόσμου, όλων εκείνων που δεν υποκύπτουν και αντιστέκονται. Ο φασισμός δεν θα περάσει! 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.