.

Καμία πίεση Βενιζέλου προς την ουκρανική κυβέρνηση για σεβασμό της ελληνικής μειονότητας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Καμία πίεση Βενιζέλου προς την ουκρανική κυβέρνηση για σεβασμό της ελληνικής μειονότητας


Πλήρης ευθυγράμμιση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τις θέσεις της Δύσης. Μιλώντας στην ομογένεια στη Μαριούπολη, έκανε λόγο για "μεταβατική κυβέρνηση στην Ουκρανία, στην οποία να μετέχουν όλες οι δυνάμεις της χώρας", δίχως να διευκρινίζει αν σε αυτήν θα πρέπει να συμμετέχει και η ουκρανική ακροδεξιά, η οποία απειλεί πλέον ανοιχτά τις μειονότητες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.




«Η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο αυτή, θέλει να συμβάλλει όσο μπορεί, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, να υπάρξει τάξη, να υπάρξει ασφάλεια, να υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση, δημοκρατική, συναινετική - στην οποία να μετέχουν όλες οι δυνάμεις της Ουκρανίας πολιτικές, κοινωνικές, περιφερειακές – που να οδηγήσει τη χώρα στην αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης, σε εκλογές προεδρικές, στη λειτουργία ενός ομαλού συστήματος» ανέφερε ο Ευ.Βενιζέλος.

Μιλώντας στους ομογενείς της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως, ως Έλληνες πολίτες, η Ελλάδα σας έχει υπό την απόλυτη κάλυψη και προστασία της και θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, εθνικές και ευρωπαϊκές, ώστε να έχετε αυτή την προστασία, αυτή την φροντίδα που πρέπει να έχετε, τις δύσκολες στιγμές που ζείτε».

«Οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί, η βοήθειά μας θα είναι άμεση, πρακτική, αποτελεσματική, σε συνεννόηση, φυσικά, πάντα με τις ουκρανικές Αρχές, με τις οποίες πρέπει να έχουμε εξαιρετική σχέση, για να είμαστε και αποτελεσματικοί σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε» είπε ο Ευ.Βενιζέλος.

«Θέλουμε η Ουκρανία, η χώρα στην οποία ζείτε, να ευτυχήσει, να ευημερήσει, να ξεπεράσει την κρίση, και, βεβαίως, αυτό που, πρωτίστως, θέλουμε και θέλει όλος ο κόσμος είναι να μην έχουμε ούτε εμφύλιο πόλεμο, ούτε πολεμική ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Να μην ξαναγίνει η Ουκρανία ένα πεδίο πολέμου, να μην έχουμε εδώ ένα νέο ψυχρό πόλεμο που θα διχάσει ξανά την ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε και θα το αποφύγουμε» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

#left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.