.

Ιατροδικαστής: Σκότωσαν στο ξύλο τον βαρυποινίτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ιατροδικαστής: Σκότωσαν στο ξύλο τον βαρυποινίτη



"Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου του βαρυποινίτη- Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προήλθε από πολλαπλές κακώσεις και χτύπημα πιθανώς από κλομπ - «Δεν έχουμε καμία σχέση» λένε οι σωφρονιστικοί"

Eγκληματική πράξη φαίνεται πως είναι σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας   ο θάνατος του Ιλί Καρέλι που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.


Oπως αναφέρει στην έκθεσή του o ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης  Μηνάς Γεωργιάδης, ο θάνατος του βαρυποινίτη προήλθε από πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα και κάταγμα στο στέρνο το οποίο προκλήθηκε από κάποιο αιχμηρό όργανο (πιθανώς κλομπ) κι όχι από χέρια. Παραγγέλθηκαν δε περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις.

 Με δεδομένο δε το γεγονός ότι ο κρατούμενος μετήχθη ήδη χτυπημένος οι υποψίες στρέφονται κατ΄αρχάς  εκτός του χώρου των φυλακών της Νιγρίτας.

Η υπόθεση παίρνει πλέον νέα τροπή καθώς τώρα θα πρέπει να εντοπιστούν άμεσα και να διωχθούν ανάλογα ο δράστης ή  οι δράστες του εγκλήματος .

 Με δεδομένο δε το γεγονός ότι ο κρατούμενος μετήχθη ήδη χτυπημένος από τις φυλακές Μαλανδρίνου  κι ότι το κελί του παρακολουθουνταν απο κάμερα , οι υποψίες στρέφονται κατ΄αρχήν  εκτός του χώρου των φυλακών της Νιγρίτας.

 Στο στόχαστρο του εισαγγελέα που διερευνά με παραγγελία του Υπουργείου Δικαιοσύνης την υπόθεση έχουν μπει ακόμα και οι άντρες που τον συνόδευσαν από το Μαλανδρίνο στη Νιγρίτα.

Τι λένε οι σωφρονιστικοί

«Δεν έχουμε καμιά συμμετοχή στο θάνατο του κρατούμενου» σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και τονίζουν πως αναμένουν το αποτέλεσμα της έρευνας για να αποδειχθεί η ειλικρίνεια των λόγων τους.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος τονίζει επίσης ότι οι συνάδελφοί τους είχαν πάρει  όλα τα μέτρα ώστε να μην εκθέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του κρατούμενου ενώ εκφράζουν τα συλλυπητήρια για το θάνατό του.

Βράζουν οι φυλακές

 Αναβρασμός μεταξύ των κρατουμένων επικρατεί στις φυλακές Πάτρας, Μαλανδρίνου, Δομοκού και Σερρών μετά τον «αιφνίδιο» θάνατο του βαρυποινίτη  Αλβανού κρατούμενου Ιλί Καρέλι ο οποίος δολοφόνησε τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση είναι εκρηκτική αλλά παραμένει ελεγχόμενη.


της Κατερίνας Κατή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.