.

Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου: Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση για την οδική ασφάλεια στην Αττική τη Δευτέρα 7/4 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου: Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση για την οδική ασφάλεια στην Αττική τη Δευτέρα 7/4


Η δημόσια διαβούλευση για την Οδική Ασφάλεια στην Αττική, θα γίνει τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014, 18:30, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου)

  

Για την Οδική Ασφάλεια στην Αττική, Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014, 18:30, αμφιθέατρο Υπουργείου Μεταφορών (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου)

Το ζήτημα της οδικής αν-ασφάλειας που χαρακτηρίζει στη Περιφέρεια Αττικής, όπως βέβαια και όλη τη χώρα, είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας. Μια ματιά στους αριθμούς πείθει για του λόγου το αληθές. Το 2011 μετρήθηκαν 280 θάνατοι στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής. Τον Σεπτέμβρη του 2013, σε 548 τροχαία περιστατικά, θρηνήσαμε 18 νεκρούς και 690 τραυματίες. Το Ιανουάριο του 2014, είχαμε 18 νεκρούς, 15 σοβαρά τραυματίες και 600 ελαφρά τραυματίες. 

Με επίγνωση της κρισιμότητας της Οδικής Ασφάλειας για τη ζωή μας στην Αττική, προχωρούμε σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το ζήτημα αυτό.

Στόχος μας είναι ο εντοπισμός των παραμέτρων του προβλήματος, η αναζήτηση λύσεων και η διαμόρφωση σχεδίου δράσης για την Οδική Ασφάλεια στην Αττική.

Στη διαβούλευση έχουν προσκληθεί να συμβάλλουν θεσμικοί φορείς της πολιτείας (υπουργείο Μεταφορών, μόνιμη επιτροπή της Βουλής, Τροχαία), δημόσιες υπηρεσίες (ΕΚΑΒ, ΚΑΤ, Περιφερειακές Διευθύνσεις εκπαίδευσης), επιστημονικοί φορείς (Τεχνικό Επιμελητήριο, ΕΜΠ, Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων), η ΕΛΠΑ, συλλογικότητες ενεργών πολιτών (SOS Τροχαία Εγκλήματα, μοτοσυκλετιστές, ΟΙΚΟπολις, ΠΕΖΗ, Ποδηλατ(ισσ)ες, ΙΟΑΣ), συνδικάτα και επαγγελματικές ενώσεις (οδηγοί ΕΘΕΛ, οδηγοί ταξί), σύλλογοι ΑμεΑ. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.