.

Το βιογραφικό του νέου αρχηγού της αστυνομίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Το βιογραφικό του νέου αρχηγού της αστυνομίας


Το βιογραφικό του νέου αρχηγού της αστυνομίας
Aντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης

Γεννήθηκε στο χωριό Τρίκωμο Γρεβενών το έτος 1957. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1976 και αποφοίτησε από την σχολή Αξιωματικών το έτος 1985.
Με το βαθμό του Υπαστυνόμου και του Αστυνόμου Β’ υπηρέτησε στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και από τον Ιανουάριο του 1987 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, μέχρι και τον Μάρτιο του 1994.
Στη συνέχεια μέχρι και το Μάρτιο του 2000, με τον βαθμό του αστυνόμου Α’, υπηρέτησε ως Διοικητής σε μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Επιλέχθηκε για τη στελέχωση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στην οποία υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών και Δίωξης, μέχρι τον Νοέμβριο του 2004 και στην συνέχεια ως Διευθυντής αυτής, μέχρι τον Ιούνιο του 2006, με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Αστυνομικού Διευθυντή, αντίστοιχα.
Με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή υπηρέτησε επίσης ως Προϊστάμενος των Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών και Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μέχρι τον Ιούνιο 2007.
Στην συνέχεια επιλέχθηκε για την στελέχωση της νεοσύστατης Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, στην οποία διετέλεσε Διευθυντής από την έναρξη λειτουργίας της τον Ιούνιο του 2007, μέχρι τον Μάρτιο του 2009, οπότε προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου.
Με την προαγωγή του τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στην οποία υπηρέτησε αρχικά ως Υποδιευθυντής και στη συνέχεια ως Διευθυντής της, μέχρι το 2010.
Τον Μάρτιο του 2010 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ τον Μάρτιο του 2011 τοποθετήθηκε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου.
Την 16/7/2012 προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Την 01/03/2013 τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
 Την 9/4/2014 αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΛ.ΑΣ ως αρχηγός του σώματος.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών και γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.
Παρακολούθησε διεθνή σεμινάρια σε θέματα καταπολέμησης ναρκωτικών και κοινωνικής επανένταξης εξαρτημένων από ουσίες ατόμων. Επίσης, εκπαιδεύτηκε σε θέματα αντιτρομοκρατίας, διερεύνησης της σκηνής του εγκλήματος και διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών. Συμμετείχε σε διεθνείς συναντήσεις για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Για την υπηρεσιακή του απόδοση του απονεμήθηκαν πολλές ηθικές αμοιβές, παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας.
Είναι έγγαμος και έχει ένα γιο και δύο κόρες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.