.

Ομιλία του Ιωάννη Κοτοπούλη Μέλος της συντονιστικής ομάδας της Α.E.Π. Πυροσβεστών στη Γ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ Αττικής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ομιλία του Ιωάννη Κοτοπούλη Μέλος της συντονιστικής ομάδας της Α.E.Π. Πυροσβεστών στη Γ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ Αττικής


Συνάδελφοι.
Έχω την τιμή να ομιλώ στο σεβαστό ακροατήριό μας, και να εκπροσωπώ μια νέο συσταθείσα παράταξη, την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών  στο συνδικαλιστικό χώρο του Π.Σ.

Η Παράταξή μας συστάθηκε τον περασμένο καλοκαίρι και δραστηριοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας aep.gr, με πλήθος ανακοινώσεων για  Θεσμικά και οικονομικά ζητήματα πού αφορούν τον κλάδο μας, καθώς και τις παροτρύνσεις μας., για διεκδίκηση αυτών μέσω της συμμετοχής των συναδέλφων μας σε Ενωτικούς αγώνες.
Επίσης προτρέψαμε βουλευτές του Κοινοβουλίου για μία σειρά Ερωτήσεων και Επερωτήσεων για τα προβλήματα των εργαζομένων του Π.Σ μέσω της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας
Δημοσιοποιήσαμε τις θέσεις μας για διάφορα θεσμικά ζητήματα, και για την Αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του Π.Σ, όπου και απορρίψαμε το απαράδεκτο νομοσχέδιο πού πέρασε, και ζητήσαμε την απόσυρσή του.


Συνάδελφοι,
Η παράταξη μας  συμμετέχοντας στις επερχόμενες εκλογές της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής, ευελπιστεί ότι με την παρουσία μέσω των υποψηφίων της, θα δώσει εκείνα τα ταξικά και αξιακά χαρακτηριστικά στο συνδικαλιστικό μας κίνημα και θα συμβάλει στην Ενωτική- αγωνιστική -διεκδικητική δράση των παρατάξεων και κατ  επέκταση των συναδέλφων πού συμμετέχουν σε αυτές για να οικοδομηθεί η χαμένη αξιοπιστία συνδικαλιστών και κινήματος.
Είναι γεγονός ότι από το 2010 πού οι ένστολοι νιώσαμε για τα καλά στο πετσί μας τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ληστεύοντας τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, από τις πολιτικές πού εφάρμοσαν  οι εγχώριοι διαχειριστές της κρίσης (η τρικομματική και δικομματική συγκυβέρνηση), το συνδικαλιστικό κίνημα στα Σ.Α δια μαγείας κάθισε προκλητικά. Μετατράπηκε  σε θεατή των αρνητικών εξελίξεων σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και του κλάδου μας. Μια στάση αντίθετη απ' αυτή που θα έπρεπε να είναι σε τέτοιες περιπτώσεις, προκαλώντας το κοινό αίσθημα των συναδέλφων πού εκπροσωπεί.
Επίσης στο χώρο μας παίχτηκαν παιχνίδια προσωπικά και παραταξιακά πού αποδυνάμωσαν την δυναμική πού είχε μέχρις εκείνη την περίοδο.
Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία των Πυροσβεστών εφόσον την τιμήσουν οι συνάδελφοί μας με την ψήφο τους,   θα προβάλλει και θα διεκδικήσει με ιδιαίτερη ένταση την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του κλάδου μας.
Θα αγωνιστεί ενάντια σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον το δικό μας, της πατρίδας μας και των παιδιών μας και με ενωτική διάθεση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ενώσει και να κινητοποιήσει όλες τις παρατάξεις και τους συναδέλφους, για την εξεύρεση λύσεων μέσα από Ενωτικούς αγώνες.
Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι σε διασπαστικούς αγώνες και σε δογματισμούς, που δεν δίνουν λύσεις αλλά, προοπτικές πιο μεγαλύτερης οπισθοδρόμησης.
Παράλληλα με τους κλαδικούς αγώνες, φρονούμε ότι πρέπει να είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων και των συμπολιτών μας πού έχουν πληγεί από τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές πού εφαρμόζει ο ξένος και εγχώριος νεοφιλελευθερισμός στην Πατρίδα μας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα θα παλέψει για την Ανατροπή αντιλήψεων, νοοτροπιών, μνημονίων και διαχειριστών τους.
 Ευχόμαστε σε όλους τους συνυποψήφιους μας, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, καλό και τίμιο αγώνα και καλή επιτυχία .
Την επομένη των εκλογών όλοι Ενωμένοι θα παλέψουμε για τους κοινούς μας στόχους.

Ευχαριστώ.

#aep.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.