.

Τεράστια ερωτήματα για την κράτηση του Τζέρι Άνταμς-Για πολιτική δίωξη μιλάει το Σιν Φέιν ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Τεράστια ερωτήματα για την κράτηση του Τζέρι Άνταμς-Για πολιτική δίωξη μιλάει το Σιν Φέιν


Το Σιν Φέιν σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενη δίωξη που έχει σκοπό να βλάψει το αποτέλεσμα του κόμματος στις ευρωεκλογές.



                         


Τεράστια ερωτήματα γεννιούνται για τη συνεχιζόμενη κράτηση του ιστορικού ηγέτη του Σιν Φέιν και πρωτεργάτη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρειο Ιρλανδία Τζέρι Άνταμς.
Ο Άνταμς παραμένει κρατούμενος για δεύτερο εικοσιτετράωρο ανακρινόμενος για το φόνο της Jean McConville το 1972. Η μητέρα 10 παιδιών απήχθη και δολοφονήθηκε από μαχητές του IRA επειδή θεωρήθηκε συνεργάτρια του βρετανικού στρατού. Ο Τζέρι Άνταμς που προσήλθε οικειοθελώς στην αστυνομία, όχι μόνο αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη του στη δολοφονία, αλλά δεν αποδέχεται ούτε καν ότι υπήρξε ποτέ μέλος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού.

Το Σιν Φέιν σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενη δίωξη που έχει σκοπό να βλάψει το αποτέλεσμα του κόμματος στις ευρωεκλογές. Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις έδειχναν το Σιν Φέιν να προηγείται στις προτιμήσεις των Ιρλανδών.

Από τη μεριά του, ο άλλος ιστορικός ηγέτης των ιρλανδικού ρεπουμπλικανικού κινήματος, ο Ίαν Μακ Γκίνες, ρωτάει για ποιο λόγο οι αρμόδιες αρχές λειτουργούν επιλεκτικά, μη ερευνώντας τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον βρετανικό στρατό, όπως οι δολοφονίες της Ματωμένης Κυριακής.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση αφορούν:
Τη χρονική στιγμή κατά την οποία προέκυψε, τρεις μόλις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.
Το πώς μπορεί να υπάρξει στοιχειωδώς αντικειμενική έρευνα για ένα έγκλημα που έχει διαπραχτεί πριν σαράντα δύο χρόνια.
Το ότι η κατηγορία στηρίζεται σε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο διοικητής του IRA Brendan Hughes για ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Κολλεγίου της Βοστώνης, η οποία δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό του.
Την αξιοπιστία του (νεκρού πλέον) Hughes οποίος είχε έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με τον Τζέρι Άνταμς κατηγορώντας τον ότι είχε προδώσει για τα ρεμπουμπλικανικά ιδανικά για να πετύχει η ειρηνευτική διαδικασία.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει απαγγελθεί επισήμως κατηγορία στον Τζέρι Άνταμς. 

#left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.