.

«Το ανθρώπινο κρέας μοιάζει στη γεύση με το χοιρινό». Ο ελληνικής καταγωγής παιδεραστής και κανίβαλος δολοφόνος που αποφυλακίστηκε για να γλιτώσει τα έξοδα η πολιτεία της Νέας Υόρκης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

«Το ανθρώπινο κρέας μοιάζει στη γεύση με το χοιρινό». Ο ελληνικής καταγωγής παιδεραστής και κανίβαλος δολοφόνος που αποφυλακίστηκε για να γλιτώσει τα έξοδα η πολιτεία της Νέας Υόρκης

 
Στις 7 Μαΐου του 1971, ο Άρθουρ Σόκρος κατηφόριζε τον δρόμο που οδηγούσε προς ένα κοντινό ποταμάκι. Είχε μαζί του σύνεργα για ψάρεμα και στο δρόμο τον σταμάτησε ένα 10χρονο αγόρι, ο Τζακ Μπλέικ και τον ρώτησε αν ήθελε σκουλήκια για δόλωμα. Ο Σόκρος απάντησε καταφατικά και ο μικρός τον συνόδευσε μέχρι το ποτάμι. Περπάτησε μέσα στο δάσος μέχρι που ο Σόκρος σιγουρεύτηκε ότι δεν τους έβλεπε κανείς.
Τζακ Μπλέικ
Τζακ Μπλέικ

Διέταξε τον Τζακ να γδυθεί και ο μικρός υπάκουσε φοβισμένος. Όταν ο Σόκρος επιχείρησε να τον αρπάξει, ο Τζακ άρχισε να τρέχει. Ο μικρός διασκελισμός του δεν ήταν αρκετός για να τον αποφύγει και μετά από ένα σύντομο κυνηγητό, βρέθηκε και πάλι στα χέρια του μεγαλύτερου άντρα. Ο Σόκρος τον ξυλοκόπησε μέχρι αναισθησίας, έκοψε τα γεννητικά όργανα και ένα κομμάτι απ’ την καρδιά του παιδιού και τα έφαγε. Τέσσερις μήνες μετά, στις 6 Σεπτεμβρίου, το πτώμα του αγοριού εντοπίστηκε από τις αρχές.

Κάρεν Χιλ
Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1972, ο Σόκρος εθεάθη να περπατά με την 8χρονη Κάρεν Χιλ προς τον ποταμό Μπλακ Ρίβερ. Την κατέβασε προσεχτικά στην όχθη για να της δείξει τα ψάρια. Ο Σόκρος βίασε άγρια το κορίτσι και την έθαψε ζωντανή κάτω από τη λάσπη. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η Κάρεν πέθανε από ασφυξία, λίγα λεπτά μετά.

Κάρεν Χιλ
Κάρεν Χιλ

Οι ένορκοι χρειάστηκαν μόλις 20 λεπτά για να αποφασίσουν την ενοχή του Σόκρος. Στις 17 Οκτωβρίου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών, χωρίς να ομολογήσει τη δολοφονία του Τζακ Μπλέικ.
«Είναι το πιο επικίνδυνο άτομο που έχει αφεθεί ελεύθερο στην κοινωνία»
Στις 28 Απριλίου του 1987, ο Άρθουρ Σόκρος αφέθηκε ελεύθερος, μετά από 15 χρόνια φυλάκισης. Ο βιασμός και η δολοφονία ενός ανήλικου κοριτσιού φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετά στυγερό έγκλημα για να τον κρατήσουν στη φυλακή. Ο Σόκρος έμαθε τη «γλώσσα» των ψυχιάτρων και κατάφερε να τους πείσει ότι είχε επιτευχθεί ο πλήρης σωφρονισμός του. Μόνο ο υπεύθυνος αποφυλακίσεων, Ρόμπερτ Κεντ, διέκρινε την πραγματική φύση του άντρα και έγραψε σε αναφορά του: «Παρ’ όλο που η παρακάτω δήλωση κινδυνεύει να θεωρηθεί υπερβολικά δραματική, επιμένω ότι ο άντρας αυτός είναι πιθανότατα το πιο επικίνδυνο άτομο που έχει αφεθεί ελεύθερο στην κοινωνία εδώ και αρκετά χρόνια».
Άρθουρ Σόκρος
Άρθουρ Σόκρος

Ο δολοφόνος δύο μικρών παιδιών αποφυλακίστηκε εξαιτίας του υπερπληθυσμού των φυλακών. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου διέμενε, δεν μπορούσε να αντέξει τις τεράστιες δαπάνες που απαιτούνταν για τη συντήρηση των φυλακισμένων και οι αρχές ήταν πολύ πρόθυμες να αποφυλακίσουν οποιονδήποτε φαινόταν έστω και λίγο μετανιωμένος. Το λάθος τους είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν άλλες 12 ζωές.
Ο δολοφόνος με ελληνική καταγωγή
Ο Άρθουρ Σόκρος γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1945. Ο πατέρας του ήταν δίγαμος, αν και κανείς δεν γνώριζε για τη δεύτερη οικογένειά του. Η μητέρα του Σόκρος ήταν ελληνικής καταγωγής και ονομαζόταν Μπέσι Γεράκη. Ζούσαν στη Νέα Υόρκη, όπου ο μικρός Άρθουρ ανέπτυξε την προβληματική του συμπεριφορά. Κάλυπτε σχεδόν όλα τα κριτήρια για ένα μελλοντικό κατά συρροήν δολοφόνο.
Φαντασιωνόταν σεξουαλικές σχέσεις με την αδερφή του, κακοποιούσε μικρά ζώα, απειλούσε τους συμμαθητές του και ορισμένες φορές τους χτυπούσε με ρόπαλα του μπέιζμπολ. Μικροκλοπές και εμπρησμοί τον οδήγησαν πρώτα στο αναμορφωτήριο ανηλίκων, όπου έμεινε για 18 μήνες και αργότερα στις φυλακές ενηλίκων, όπου αποφυλακίστηκε μετά από 22 μήνες.
Η μόνη ήρεμη περίοδος της ζωής του ήταν όταν υπηρέτησε τη θητεία του στο στρατό. Αν και δεν βρέθηκε ποτέ κοντά στη δράση, ο Σόκρος περιέγραφε στις παρέες του, φανταστικές ιστορίες περιπέτειας, όπου έσωσε ολόκληρα τάγματα από σίγουρο θάνατο με τα χέρια του και μόνο.
Μέχρι τη φυλάκισή του για τη δολοφονία της Κάρεν Χιλ, είχε ήδη παντρευτεί και χωρίσει τρεις φορές. Κατηγορούσε όλες τις συζύγους του ότι δεν τον ικανοποιούσαν σεξουαλικά, γιατί αρνούνταν να του παρέχουν στοματικό έρωτα.

Θύματα του Σόκρος
Θύματα του Σόκρος

Το 1987, ο 42χρονος Σόκρος γνώρισε τη Ρόουζ Μαρί Ουάλι και μετακόμισαν στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Τρία χρόνια μετά, θα βρισκόταν πάλι πίσω απ’ τα κάγκελα της φυλακής. Αυτή τη φορά, έμεινε μέχρι το θάνατό του.
«Το ανθρώπινο κρέας μοιάζει στη γεύση με το χοιρινό»
Λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του, τον Απρίλιο του ΄87,  ο Σόκρος άρχισε να σκοτώνει. Επέλεγε ιερόδουλες, επειδή τάχα ο Θεός του είχε δώσει εντολή να τις εξοντώσει όλες, γιατί είχαν AIDS. Στην πραγματικότητα, η οργή του προκαλούνταν τη στιγμή που αποδεικνυόταν ότι ήταν σεξουαλικά ανίκανος. Τα περισσότερα απ’ τα θύματά του είχαν σχολιάσει με κάποιο τρόπο το μόριο του, πριν τους επιτεθεί.
Αφού τις βίαζε, τις στραγγάλιζες και συνέχιζε να τις κακοποιεί και μετά το θάνατό τους. Άλλες τις ξεκοίλιαζε, ενώ σε άλλες έκοβε τα γεννητικά όργανα και τα έτρωγε. Στον δημοσιογράφο Κρίστοφερ Μπέρι-Ντι, δήλωσε: «Το ανθρώπινο κρέας μοιάζει στη γεύση με το χοιρινό. Δεν ξέρω γιατί έφαγα τα κομμάτια αυτά των ανθρώπων, απλώς το έκανα. Αυτό είναι όλο». Σχεδόν όλα τα πτώματα βρέθηκαν να πλέουν στο ποτάμι, εκτός από μία γυναίκα που εντοπίστηκε στις όχθες. Όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή της μεθοδολογίας του, ο Σόκρος απάντησε: «Τη συμπάθησα, γι’ αυτό δεν την έριξα στο ποτάμι».

Θύματα του Σόκρος
Θύματα του Σόκρος

Η αστυνομία δεν μπορούσε να εξακριβώσει την ταυτότητα του δράστη, γιατί χρησιμοποιούσε διαφορετικά αυτοκίνητα και τα θύματά του είχαν τόσους πελάτες, που με δυσκολία μπορούσαν ξεχωρίσουν κάποιον συγκεκριμένο. Στις 4 Ιανουαρίου του 1990, δυόμισι χρόνια μετά τη δολοφονία της πρώτης ιερόδουλης, ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από το σημείο που βρέθηκε το τελευταίο πτώμα. Ο επικεφαλής ντετέκτιβ εντόπισε κάτι που έμοιαζε με πτώμα εγκλωβισμένο στον πάγο του ποταμό Σάλμον Κρίκ. Ήταν η Νταρλέν Τίπι, ένα απ’ τα θύματα του Σόκρος.
Την ίδια στιγμή, ένας άλλος αστυνομικός παρατήρησε έναν άντρα που στεκόταν όρθιος δίπλα στη γέφυρα. Φαινόταν να ουρεί ή να αυνανίζεται δημοσίως. Όταν τους κατάλαβε, σταμάτησε αμέσως και κοίταξε έντονα προς το μέρος τους. Πέταξε στο ποτάμι ένα πλαστικό μπουκάλι και μπήκε στο αυτοκίνητό του, ένα γκρι Σεβρολέτ με το οποίο απομακρύνθηκε.

Η τελευταία δίκη του Σόκρος
Η τελευταία δίκη του Σόκρος

Κατέγραψαν τις πινακίδες, εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και την επόμενη μέρα, χτύπησαν το κουδούνι του Σόκρος. Αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στις δολοφονίες, αλλά οι αστυνομικοί δεν τον πίστεψαν. Τον συνέλαβαν και μερικές ώρες μετά, ομολόγησε τα πάντα.
Καταδικάστηκε σε 250 χρόνια φυλάκισης. Ο Σόκρος δεν επρόκειτο να βγει απ’ τη φυλακή ζωντανός. Το λάθος που έγινε με την πρώτη αποφυλάκισή του δεν θα επαναλαμβάνονταν. Πέθανε στις 10 Νοεμβρίου του 2008, από καρδιακή προσβολή. Ήταν 63 ετών.

#mixanitouxronou.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.