.

Βρετανία: Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς παχύσαρκου παιδιού - Ζύγιζε 95 κιλά ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Βρετανία: Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς παχύσαρκου παιδιού - Ζύγιζε 95 κιλά


Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία η σύλληψη δυο γονέων επειδή το παχύσαρκο παιδί τους είχε φτάσει να ζυγίζει 95 κιλά! Το ζευγάρι κρατείται με την κατηγορία της παραμέλησης και κακοποίησης ανηλίκου. Ενδέχεται μάλιστα να του αφαιρεθεί η κηδεμονία του παιδιού.

To περιστατικό συνέβη στην κομητεία του Νόρφολκ στην Ανατολική Αγγλία. Η αστυνομία παρενέβη ύστερα από καταγγελία των γιατρών οι οποίοι είχαν εξετάσει το




παιδί δυο φορές μέσα σε ένα μήνα και ανησυχούσαν για την υγεία του. Το αγόρι, ηλικίας 11 ετών, ζύγιζε 95 κιλά με ύψος μόλις 1.50! Οι γονείς του είχαν κληθεί και τον Μάρτιο να καταθέσουν στην αστυνομία σχετικά με την κατάσταση του παιδιού, καθώς είχαν γίνει πάλι καταγγελίες για παραμέληση. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Εχει διαταχθεί η κράτησή τους και παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν το παιδί από την υπηρεσία της κοινωνικής πρόνοιας.
Η 43χρονη μητέρα ισχυρίζεται ότι το παιδί, το οποίο παράλληλα πάσχει και από αυτισμό, παχαίνει λόγω γενετικού προβλήματος και ότι έχει υποβληθεί σε δίαιτα για να χάσει βάρος.
Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι βρετανικές αρχές παρεμβαίνουν σε οικογένειες με παχύσαρκα παιδιά. Η πρόνοια αφαίρεσε την επιμέλεια 74 παιδιών από τις οικογένειές τους μέσα στην τελευταία πενταετία επειδή το βάρος τους είχε φτάσει σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα. Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, μισό εκατομμύριο παιδιά κάτω των 15 ετών στη Βρετανία παρουσιάζουν ηπατικές διαταραχές λόγω πάχους. Οσο για το ποσοστό των παιδιών της ίδιας ηλικιακής ομάδας τα οποία εισάγονται στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων που απορρέουν από την παχυσαρκία, πέρυσι αυξήθηκε κατά 12%.

#bloko.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.