.

Έχει μπαλίτσα ρε κορόιδο… ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Έχει μπαλίτσα ρε κορόιδο…


  

του Χρυσοβαλάντη Σεμεριάδη

Ιούνιος 2014 Βραζιλία

Γκομενάκια με στρινγκάκια μελαψά να χορεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο, σε μια εξωτική παραλία και εσύ να πίνεις cachaca. Το βραδάκι τσάρκα στα μπαράκια για κάνα πουτανάκι, εξάλλου έχει χιλιάδες εδώ! «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ» ρε μαλακά, σκέφτεσαι τέτοια κωλαράκια, τέτοια κορμάκια, τέτοιες βυζάρες όλα για πάρτι μου, με μονό 50 ρεάλ (16 ευρώ). Μπαλίτσα, ξύδια, γκομενάκια σουπερ! Γαμάω! Ξυπνάς από μεθύσι βαρύ αγκαλιά με μια κοπέλα. Αυτή θα ξαναβγεί στο δρόμο μετά από λίγο, θα βρεθεί ακόμα ένα ξημέρωμα αγκαλιά με ένα μαλακά που θα σου μοιάζει!

Ιούνιος 2014 Βραζιλία
Ιούνιος 2014 Βραζιλία

Επίθεση από κρατικές μονάδες καταστολής σε φαβέλα στο Ρίο, με σκοπό την εκκαθάρισή της και των διωγμό των πάμπτωχων κατοίκων της, με αποτέλεσμα το θάνατο 2 νεαρών αγοριών 15 και 18 ετών αντίστοιχα. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 18% των πολιτών ζει σε φαβελες, δηλαδή παραγκουπόλεις μέσα σε ανθυγιεινά σπίτια με παντελή έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών και τεράστια βία, που λόγω των συνθηκών ανθεί στις περιοχές αυτές.



Ιούνιος 2014 Ελλάδα

Η χωρά μαστίζεται από οικονομική κρίση και τεράστια ανεργία. Με το 28% να μην μπορεί να βρει εργασία. Με τεράστιο αριθμό πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Μανάδες να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν φάρμακα για το άσθμα τους! Χαλαρά ρε μαλακά μου! Θα ψήσουμε μπριζολίτσα, θα πάρουμε σουβλάκια, θα πιούμε μπυρόνια, θα αράξουμε στις τηλεοράσεις μας και θα δούμε κάποιους εκατομμυριούχους να κλωτσάνε ένα τόπι, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος! Περηφάνια ρε μαλακά μου! Ανατριχίλα ρε! Ελλαδάρα ρε! Δεν αναρωτιέσαι γιατί ποτέ κανένας από αυτούς που υποστηρίζεις δεν σε υποστηρίζει στην πράξη; Δεν είδες ποτέ κανέναν αθλητή της εθνικής ομάδας σε μια απεργία σου, δεν τους είδες ποτέ στη χαλυβουργική, δεν τους είδες ποτέ στις Σκουριές, δεν τους είδες ποτέ δίπλα στις καθαρίστριες, στο Σύνταγμα δεν τους είδες, ούτε στην κηδεία του Φύσσα!

Δεν έχουν γνώμη! Δεν ξέρουν! Τους είδες όμως με τον πρωθυπουργό! Αγκαλίτσες και φιλάκια!



Ιούνιος 2014 Βραζιλία

Από επίσημα χείλη όπως η ένωση των δικαστικών λειτουργών εκφράζονται ανησυχίες για τη δράση των δυνάμεων ασφαλείας! Τους τελευταίους 15 μήνες έχουν σκοτωθεί 195 άνθρωποι που ζουν στους δρόμους. Η έκφραση «κοινωνική εκκαθάριση» παραπέμπει σε φασιστικά απολυταρχικά καθεστώτα με θύματα τα πιο απροστάτευτα μελή της κοινωνίας. Τους πιο αδύναμους κρίκους της! Την πιθανότητα δολοφονικών εκκαθαρίσεων σε μια χωρά με σκοτεινό δικτατορικό παρελθόν και με σημερινές «δημοκρατικές» ευαισθησίες φέρνει στο φως η εφημερίδα «El Pais»: «τους τελευταίους 15 μήνες έχουν σκοτωθεί 195 άστεγοι, πολλοί από τους οποίους έχουν καεί από αγνώστους, όπως ο 49χρονος Ζόριζε Αφόνσο, που έχασε τη ζωή του στην πόλη Τζακουπιράνγκα του Σάο Πάολο».



Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει το πιο αισχρό μουντιάλ που έχει γίνει ποτέ και εμείς, όλοι εμείς θα κάτσουμε στις πολυθρόνες, στα πάρκα, στα μπαλκόνια και στις αυλές μας να δούμε τους αγώνες και για ένα μήνα να μπουκώσουμε τον εγκέφαλο από μπαλίτσα, μετά από λίγο θα αγωνιούμε για την κλήρωση των ομάδων μας, μετά θα έχει μουντομπάσκετ, μετά τσάμπιονς λιγκ… Ποιος έχει χρόνο για διαμαρτυρίες ρε! Έχει και ζέστη πάμε για μπανάκι τώρα μωρέ!

Το κακό ρε γαμώτο είναι ότι μου αρέσει και εμένα η μπάλα… Όμως δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, γιατί πραγματικότητα στη Βραζιλία είναι η φτώχεια και η πείνα, πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι η φτώχεια και η ανεργία. Δεν είναι πραγματικότητα ο χορός εκατομμυρίων γύρω από ένα τόπι. Όχι, δεν μπορεί να είναι αυτή η πραγματικότητα μας! 


#left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.