.

Επισήμως νεκρό το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Επισήμως νεκρό το κράτος δικαίου στην Ελλάδα


Τη χειρότερη ημέρα για το κράτος δικαίου στην ιστορία της Ελλάδας, μετά την πτώση της δικτατορίας, επέλεξαν οι υφιστάμενοι του Ν.Δένδια για να σατιρίσουν τους αιτούντες άσυλο στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου δημόσιας τάξης ο απερχόμενος υπουργός έλαβε σαν αναμνηστικό ένα δελτίο αιτούντος άσυλο με τα στοιχεία του.
Την ίδια ημέρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Βέλγιο παραχωρούσε πολιτικό άσυλο σε έναν πρόσφυγα κρίνοντας ότι το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν είναι σε θέση να τον προστατεύσει από τις επιθέσεις της νεοναζιστικής χρυσής αυγής αλλά συμμετείχε και το ίδιο σε εναντίον του επιθέσεις.



Ο Μαμαντού Μπα είχε καταγγείλει τις επιθέσεις που δέχθηκε από την Χ.Α και την ΕΛ.ΑΣ σε μέσα ενημέρωσης γεγονός που τον μετέτρεψε σε στόχο και για τις δυο αυτές ομάδες του ελληνικού κράτους και παρακράτους.
Η είδηση κάνει τα τελευταία 24ωρα το γύρο του κόσμου μέσω του Euronews αλλά αποσιωπάται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας – από δημοσιογράφους δηλαδή όπως οι παρουσιαστές του MEGA που υποστήριζαν ότι οι πρόσφυγες παίρνουν τα παιδιά τους και πάνε και πνίγονται.


 

Η απόφαση του Βελγίου να προσφέρει άσυλο σε έναν πολίτη που είχε ήδη λάβει άσυλο σε άλλη χώρα της ΕΕ αποτέλεσε την σημαντικότερη αμφισβήτηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα από την εποχή που το Συμβούλιο της Ευρώπης απέπεμψε τη χώρας μας στα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών.
Τώρα λοιπόν που οι εκλεκτοί του δικτάτορα Παπαδόπουλου, όπως ο Μάκης Βορίδης, γίνονται υπουργοί τα στελέχη του υπουργείου δημόσιας τάξης αποφάσισαν να σατιρίσουν τους αιτούντες πολιτικού ασύλου.
Πρόκειται για το ίδιο χαρτί που ζητούσαν οι γυναίκες και τα παιδιά που πνίγηκαν στο Φαρμακονήσι όταν το ελληνικό λιμενικό αποφάσισε να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους ότι το σκάφος βυθίζεται.
Πρόκειται για το ίδιο χαρτί που θα είχε σώσει τις ζωές ανθρώπων που έφευγαν από τα πεδία των μαχών της Συρίας και του Αφγανιστάν – τα οποία ζητούσε να βομβαρδίσουμε ο Βενιζέλος.
Τελικά το χαρτί το πήρε ο Δένδιας.



#infowar.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.