Γυμνή στα μάτια της κοινής γνώμης εμφανίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου μετά την αποκάλυψη της "Αυγής" ότι οι κ. Σαμαράς, Στουρνάρας και Προβόπουλος απέστειλαν πριν από τις εκλογές επιστολή στους δανειστές, με την οποία δήλωναν
"έτοιμοι" να λάβουν πρόσθετα μέτρα αν χρειαστεί και όπως όλοι προεξοφλούν. Η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σ. Βούλτεψη στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας έφερε στο φως και δεύτερη επιστολή, με παρεμφερές περιεχόμενο, προς την Κομισιόν και την ΕΚΤ ένα μήνα νωρίτερα, στις 15 Απριλίου. Η επίσημη προσχηματική αιτιολόγηση ήταν πως η επιστολή αφορούσε το "κοινωνικό μέρισμα", ενώ η ανεπίσημη δικαιολογία του Μαξίμου πως ήταν "κάτι το σύνηθες" σ' αυτές τις περιπτώσεις (αξιολόγησης της τρόικας). Το δεύτερο, στην περίπτωση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, φαίνεται να είναι και το αληθές. Άλλωστε το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι το καλοκαίρι, όταν πάλι η "Αυγή" είχε φέρει στο φως (2 Αυγούστου) την επιστολή με τις υπογραφές των κυβερνώντων προς τους δανειστές.
Περιττό να επισημανθεί πως η εκ των προτέρων "δέσμευση" στους δανειστές για λήψη νέων μέτρων ακυρώνει κάθε συζήτηση περί "διαπραγμάτευσης" με την τρόικα.
 
* ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς, αντί να "σκίζει" τα Μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα


#avgi.gr