.

''Χειροπόδαρα'' δεμένη η κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ - Τι ΔΕΝ μπορεί να αποφύγει ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

''Χειροπόδαρα'' δεμένη η κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ - Τι ΔΕΝ μπορεί να αποφύγει




Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοινώθηκε ήταν αυτή που περίμεναν οι στρατιωτικοί και απεύχονταν με κάθε τρόπο η κυβέρνηση. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και τα είχε εξηγήσει πολλούς μήνες πριν στο Onalert ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση από την πλευρά τον στρατιωτικών, ο Γιώργος Αντωνακόπουλος
Η κυβέρνηση είναι υποχεωμένη να την εφαρμόσει κατά γράμμα. Και αυτό σημαίνει ότι:

• Οι μισθοί των στρατιωτικών πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ήταν τον Αύγουστο του 2012. Και πρέπει να επιστρέψουν άμεσα.

•Άλλες περικοπές δεν μπορούν να γίνουν στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας.

•Νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να προβλέπει χαμηλότερους μισθούς απ΄ αυτούς που έπαιρναν οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας τον Αύγουστο του 2012.


•Μοναδική καθυστέρηση που μπορεί να “παίξει” η κυβέρνηση είναι η “αναδρομικότητα” των χρημάτων που κακώς σύμφωνα με το ΣτΕ έκοψε απο τους μισθούς.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της απόφασης απλά δεν υπάρχει. Και οποιαδήποτε προσπάθεια να αγνοηθεί αποτελεί με πολύ απλά λόγια εκτροπή. Τα σενάρια και οι διαδόσεις περί “ισοδύναμων” μέτρων και άλλων φημολογούμενων σχεδίων για να “ισοφαριστούν” τα χρωστούμενα δεν έχουν καμία απολύτως νομική βάση και υπόσταση.

Θα συμμορφωθεί η κυβέρνηση; Παρά τα όσα αναφέρουμε η εκτίμησή μας είναι ότι θα πρέπει να κρατάμε “μικρό καλάθι”. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια δικαστική απόφαση δικαίωσης εργαζομένων θα μπει στη “λίστα αναμονής” και θα αγνοηθεί. Όμως τα πράγματα στην περίπτωση στρατιωτικών, αστυνομικών ,λιμενικών και πυροσβεστών δεν θα είναι τόσο απλά, όσο κάποιοι πιστεύουν στο οικονομικό επιτελείο. Μπορεί κανείς απ΄ όλους αυτούς να μην έχει την δυνατότητα συνδικαλιστικής πίεσης που διαθέτουν άλλες επαγγελματικές-κοινωνικές ομάδες. Αποτελούν όμως την “ραχοκοκκαλιά” του κράτους στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας -εξωτερικής και εσωτερικής- και είναι βέβαιο ότι ακόμη και οι “τεχνοκράτες-γραφειοκράτες” της πλατείας Συντάγματος έχουν αρχίσει να καταννοούν ότι το “παιχνιδάκι” με το ηθικό του κόσμου σε ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο για την εύρυθμη λειτουργία τους.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.