.

Κυβερνητική σταθερότητα: Το πιο σύντομο ανέκδοτο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Κυβερνητική σταθερότητα: Το πιο σύντομο ανέκδοτο



Στην ιστορία της χώρας δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης που να διχαστεί πριν κλείσει εβδομάδα από την συγκρότηση της. Ο καβγάς Κ. Μητσοτάκη- Γ. Λοβέρδου κλιμακώθηκε χθες και με δημόσιες επιθέσεις της μιας πλευράς εναντίον της άλλης.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός αδυνατεί να βρει μια λύση στον καβγά, εμφανίζεται βέβαιος ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές και θα αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές, ενώ υπόσχεται μέτρα ανακούφισης παρόλο που ΕΚΤ και Σοίμπλε δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Την ... ωραία ατμόσφαιρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο περιγράφει η Καθημερινή, σταχυολογώντας τις διαρροές των δύο στρατοπέδων: «Δεν είναι πολιτικός... αν θέλει να υλοποιήσει αυτά που λέει, να τα εφαρμόσει στην εταιρεία που δούλευε» σημείωναν χθες συνεργάτες του κ. Λοβέρδου για τον κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης «δεν αντιλαμβάνεται τις πολιτικές ισορροπίες».
Στον αντίποδα, από το περιβάλλον Μητσοτάκη υπενθυμίζονταν σειρά δηλώσεων του κ. Λοβέρδου, επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, όταν ο τότε υπουργός Υγείας σημείωνε ότι «ένα εκατ. δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατ. πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν».
Το πρόβλημα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δεν είναι το μοναδικό που διχάζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς στα παρασκήνια υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί των δύο κομμάτων διαγκωνίζονται για τις αρμοδιότητες που θα έχουν στα υπουργεία στα οποία συνυπάρχουν.
Ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δείχνει να μην έχει αποφασίσει ποιανού το μέρος θα πάρει. Ενώ η ΕΚΤ προειδοποιεί για παράταση των μέτρων –την οποία έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση- λόγω δημοσιονομικών κενών, και ο Β. Σοίμπλε διαμηνύει ότι είναι «σίγουρος» πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός μιλάει για φορολογικές ελαφρύνσεις…


#tvxs.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.