.

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Κέρκυρα, 18/06/2014

Συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας είχε το πρωί της Τετάρτης 18/6 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.


Ο Στέφανος Σαμοΐλης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειακό διοικητή της Π.Υ. Ιονίων Νήσων αρχιπύραρχο Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, με τον διοικητή Νομού πύραρχο Απόστολο Βασδέκη, και στη συνέχεια με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος. Τόνισε, μάλιστα, ότι επέλεξε να επισκεφθεί την Υπηρεσία μετεκλογικά και από πραγματικό ενδιαφέρον, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, διαβεβαιώνοντας ότι, με όποιον διαθέσιμο τρόπο, θα προβάλλει και θα στηρίζει τα αιτήματά τους.

Όπως ενημέρωσε ο περιφερειακός διοικητής Ι. Κλεφτοσπύρος, επί επτά συνεχή έτη ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια ελαστικών, που θα αντικαταστήσουν τα φθαρμένα ελαστικά των πυροσβεστικών οχημάτων, είναι άγονος. Αντίστοιχα, και οι πυροσβεστικές στολές δεν έχουν αντικατασταθεί για πολλά χρόνια, ενώ οι κανονισμοί προβλέπουν ότι, για λόγους ασφαλείας, πρέπει να αντικαθίστανται με το πέρας της τριετίας. Τα προβλήματα επεκτείνονται στην αδυναμία προμήθειας νέων πυροσβεστικών οχημάτων, προκειμένου να αντικατασταθεί ο παλιός παροπλισμένος στόλος, ενώ ανεπαρκή είναι και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος επισήμανε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το χρόνιο πρόβλημα του προσωπικού “τριών ταχυτήτων” που διαθέτει (μονίμους, πενταετούς θητείας, εποχικούς), μεταφέροντας το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων και μισθολογική εξομοίωσή τους με βάση το μισθολογικό καθεστώς που ισχύει για τους μονίμους, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (εξειδικευμένη εκπαίδευση).

Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Β. Κατσαντάς επέκρινε την αδυναμία της κεντρικής διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να ενισχύσει το Πυροσβεστικό Σώμα με τα απαιτούμενα μέσα πυρόσβεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, διανύοντας το β’ 15μερο του Ιουνίου, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL δεν έχουν έρθει ακόμη στην Κέρκυρα, ενώ έχουν απομείνει μόνο 12 αεροσκάφη τύπου Canadair για να καλύψουν ολόκληρη την επικράτεια.

Ενδεικτικό των ελλείψεων που παρουσιάζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κέρκυρα είναι, επίσης, το γεγονός ότι τα διατιθέμενα υδροφόρα για όλο το Νομό είναι μόλις 29, εκ των οποίων τα 6 βρίσκονται σε ακινησία, καθώς είναι γενικευμένο το πρόβλημα της ανεπαρκούς συντήρησης λόγω περιορισμένων διατιθέμενων κονδυλίων.

Ένα επίσης σοβαρό πρόβλημα αφορά στη μεταστέγαση της Π.Υ. στο ανακαινιζόμενο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου, όπου οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου. Εκτός του ότι ο χώρος που θα διατεθεί για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής είναι πολύ περιορισμένος, δεν προβλέπεται η κατασκευή στεγάστρου 400 τ.μ. που απαιτείται για τη φύλαξη και προστασία των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Ειδικά αυτό το γεγονός, καταδεικνύει την προχειρότητα στο σχεδιασμό της διαδικασίας μετεγκατάστασης από την έναρξή της.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Ένα απ’ τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό είναι ο διαχωρισμός του σε τρεις κατηγορίες, γεγονός που διαφοροποιεί το καθηκοντολόγιο, το μισθολογικό καθεστώς, τα δικαιώματα και την ασφάλισή τους. Συμπαραστέκομαι στο δίκαιο αίτημά τους για ομογενοποίηση όσων πυροσβεστικών υπαλλήλων πληρούν τις προϋποθέσεις, ώστε -κατ’ επέκταση- να επεμβαίνει πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά. Αυτήν τη στιγμή, δικαίως οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να διατηρήσουν όσα εργασιακά δικαιώματα μέχρι πρότινος θεωρούνταν κατοχυρωμένα, αλλά και για την εξασφάλιση των απαιτούμενων μέσων πυρόσβεσης. Η επαφή μου με τους εργαζομένους και συνολικά με το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι συνεχής».

Το Γραφείο Τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.