.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ Ε.Ε.Κ.Ε. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ




Την Τρίτη, 22/07/2014, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Δημήτριος, και ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Τάσος, παρευρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών στο ξενοδοχείο «Αμαλία».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την κωλυσιεργία της υλοποίησης της απόφασης του Σ.τ.Ε., που έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας τόνισαν ότι η απόφαση του Σ.τ.Ε. είναι ένα «χαστούκι» σε αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια και ουσιαστικά αποτελεί μία αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας τους, των απλήρωτων ωρών εργασίας σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους και της επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν καθημερινά, κάτι που οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα αρνούνται να αναγνωρίσουν. Στη συνέντευξη τύπου καταγγέλθηκε η επικοινωνιακ
ή εκμετάλλευση της απόφασης του Σ.τ.Ε., που μαζί με τις διαρκείς εξαγγελίες της κυβέρνησης, χωρίς αντίκρισμα, βάζουν το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας απέναντι στην κοινωνία, εμφανίζοντάς της ότι έχει ιδιαίτερη μεταχείριση.

Τονίσθηκε η επιλεκτική αποδοχή των αποφάσεων των δικαστηρίων από την κυβέρνηση, η οποία ενώ απαιτεί από τους πολίτες την πειθάρχηση στις αποφάσεις τους, η ίδια δεν τις εφαρμόζει.

Τέλος, τόνισαν ότι στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής της φτωχοποίησης του λαού και δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να κινητοποιηθούν δυναμικά, προκειμένου η κυβέρνηση να εφαρμόσει το αυτονόητο.



Το γραφείο τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.