.

Η αναδιάρθρωση Αποκεφάλισε την Αστυνομία στην Κώ - Επιστολή αγωνίας της Ένωσης Αστυνομικών στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Η αναδιάρθρωση Αποκεφάλισε την Αστυνομία στην Κώ - Επιστολή αγωνίας της Ένωσης Αστυνομικών στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης



Πρός                
Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. ΚΙΚΙΛΙΑ Βασίλειο
 
Κύριε Υπουργέ ,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια των μελών μας και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας, διότι μετά την περίφημη αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, στην Β΄Αστυνομική Διευθυνση Δωδεκανήσου επήλθε πλήρης αποδιοργάνωση. Συγκεκριμένα και μετά τις πρόσφατες μεταθέσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, αποστρατεύθηκε ο προηγούμενος Αστυνομικός Δ/ντής και δεν τοποθετήθηκε νέος Αστυνομικός Διευθυντής στην Κω, την έδρα της Β΄Αστυν. Δ/νσης Δωδ/σου , με αποτέλεσμα  να μην υπάρχει συντονισμός των υπηρεσιών, να υπάρχει πλήρης σύγχυση στον καταμερισμό των αρμοδιοτήττων, το επιτελειο της Δ/νσης να υφίσταται κανονικά χωρίς να γνωρίζουν από ποιον θα πάρουν εντολές και δεν μπορεί να παρθεί απόφαση και στο ποιο απλο πρόβλημα (π.χ. για μία προσωρινή μετακίνηση). Ενδεικτικά σας αναφέρω, ότι καθήκοντα αναπληρωτή Διευθυντή, εκτελεί ο αρχαιότερος Αξιωματικός της Δ/νσης (Αστυν.Β΄) που βρίσκεται στη νήσο Λέρο (4 ώρες με το πλοίο από Κω) ,  και για να υπογραφεί  ένα οποιοδήποτε  έγγραφο, αποστέλλεται στη Λέρο δι΄αλληγραφίας και επιστρέφεται μετά από δύο με τρείς ημέρες.
Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να υπάρχει δυσλειτουργία σε όλους τους τομείς της Αστυνομικής Δ/νσης, να υπάρχει αβεβαιότητα στους συναδέλφους και έντονος προβληματισμός στους πολίτες . Ενώ αυτή η κατάσταση επικρατεί στην Κω, στην γειτονική Α΄Αστυν. Δ/νση Δωδ/σου  στη Ρόδο, έχει τοποθετηθεί ως Δ/ντης Ταξίαρχος πλαισιωμένος από πληθώρα ανώτερων Αξιωματικών.
Επίσης σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την υποστελέχωση των υπηρεσιών και σας αναφέρουμε ότι η Κως είναι ο 4ος τουριστικός προορισμός της χώρας, με πάνω από 1.800.000 αφιξαναχωρήσεις μόνο στο αεροδρόμιο της, ενω αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται πάνω από 120.000 τουρίστες και ενώ η οργανική δύναμη της Δ/νσης ανέρχεται στους 274 Αστυνομικούς υπηρετούν μόλις 174.
Επίσης υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι το έτος 2013 αφίχθησαν στη Β΄Αστυν Δ/νση 1067 λαθρομετανάστες ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2014 έχουν αφιχθεί πάνω από 950.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αδικίες θα αρθούν  έστω και καθυστερημένα και  να προβλέπεται περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιων τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες και να τοποθετηθεί άμεσα Αστυν. Διευθυντής στη ακέφαλη Β΄ Αστυν. Διευθυνση Δωδ/σου.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                          Ο   Γεν. Γραμματέας


ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος                         ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Κωνσταντίνος
ΤΗΛ. 6944880314                                               ΤΗΛ. 6983178013



Κοιν.:1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γο κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο
2)Περιφ/κο Αστυν. Δ/ντη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. ΒΛΑΧΑΚΗ Αντ.
3) Περιφ/κο Αστυν. Δ/ντη Ασφαλείας Νοτίου Αιγαίου κ. ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟ Γ.
4) Β’ Αστυνομική Δ/νση Δωδ/νησου
5) Βουλευτές Νομού Δωδ/νησου




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.