.

Μια αναδιαρθρωτική αποσάθρωση.....κατάλοιπο μιας σάπιας πολιτικής!! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μια αναδιαρθρωτική αποσάθρωση.....κατάλοιπο μιας σάπιας πολιτικής!!


Άρθρο Αναγνώστη apasa.gr, 

Μια αναδιάρθρωση είναι αρκετή για να αποδομήσει και να αποσαθρώσει την ασφάλεια των πολιτών και τα εργασιακά δικαιώματα των ένστολων πολιτών.Αναφορικά με την αναδιάρθρωση του κ. Δένδια που θεώρησε ότι κλείνοντας Αστυνομικά Τμήματα, ανοίγει ορίζοντες, μάλλον ήταν μία λάθος σκέψη του ή μία λάθος εντολή από τους εντολοδόχους του καθώς όπως φαίνεται δεν γνώριζε και δεν τον ενδιέφερε να γνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν συμπυκνώνεις Αστυνομικές Υπηρεσίας όπως στο παρακάτω παράδειγμα των δύο κεντρικών Αστυνομικών Τμημάτων.

'Ενα παράδειγμα άξιο είναι αυτό των Αστυνομικών τμημάτων της Ακροπόλεως και του Συντάγματος. Σε ένα κτίριο ακατάλληλο να συστεγάσει μία Υπηρεσία, ξαφνικά πρέπει να συστεγαστούν δύο υπηρεσίες και ο εκάστοτε διοικητής να συντονίσει τα ασυντόνιστα, ώστε να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια μιας απέραντης περιοχής ευθύνης, που και τα δύο ξεχωριστά τμήματα που υπήρχαν δεν επαρκούσαν, με αποτέλεσμα να είναι ήδη αυξημένη η εγκληματικότητα.

Την ταλαιπωρία όμως την βιώνουν και οι πολίτες αφού έχουν δημιουργηθεί ουρές αναμονής για εξυπηρέτηση ταυτοτήτων, μηνύσεων,αυτοφώρων κ.λ.π., με έναν Αξιωματικό Υπηρεσίας και στην καλύτερη περίπτωση έναν βοηθό.

Πολλές ''Μη κυβερνητικές''(!) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων τηρούν άκρα σιγή για τα παραπάνω προβλήματα ενώ κάποιες άλλες τα αναδεικνύουν μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς.

Είναι όμως βέβαιο πως, εν αρχή η αναδιάρθρωση είναι ένα σχέδιο αποτυχημένο και ουδέν καλό έχει επιφέρει, αλλά συνεχίζει με αριθμητική πρόοδο να δημιουργεί προβλήματα στο ένστολο προσωπικό και στην εξυπηρέτηση των πολιτών και καμιά στατιστική Υπηρεσία και κανένας Υπουργός να μην κάνει λόγο για τον αριθμό αυτών των προβλημάτων.

Μία αναδιάρθρωση που όπως φαίνεται δεν γνωρίζει πως ''αρθρώνεται'' ο σκελετός των Σωμάτων Ασφαλείας.


Μία αναδιάρθρωση που στηρίζεται σε υπεράνθρωπους λόγω των απαιτήσεων της, κάτι που υπάρχει μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και όχι στην Ελληνική πραγματικότητα, αφού ο Αστυνομικός, ο Πυροσβέστης και ο Λιμενικός καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες, δεν είναι όμως υπεράνθρωποι.

Μια αναδιάρθρωση που την υποδεχόμαστε με την άφιξη ενός νέου ηλικιακά και θεσμικά Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που σκοπό έχει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την αυτοπροβολή του. Ενός ακόμη ανίδεου, με το αντικείμενο πολιτικού, που το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι μία επιπλέον αναδιάρθρωση/αποσάθρωση των Σωμάτων Ασφαλείας.

#apasa.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.