.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ



Ο ΛΑΟΣ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΪΚΑΝΟ (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ 

ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ 120 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Σε πολύ θετική πορεία βρίσκονται οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρωθούν οι 120 υπογραφές βουλευτών, έστω και σε χωριστά χαρτιά, που να ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί του νομοσχεδίου για τη «μικρή» ΔΕΗ, εφόσον δεν αποτραπεί η ψήφισή του.

Παρατηρητές των σχετικών διεργασιών θεωρούσαν πολύ πιθανή, αν όχι βέβαιη, τη συλλογή των 120 υπογραφών, πράγμα που θα συνιστά μια δυναμική πολιτική εξέλιξη και ένα νέο βαρύτατο πλήγμα για το απομονωμένο κυβερνητικό στρατόπεδο.



Θετικά απέναντι στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και οι ΑΝΕΛ, ενώ έχουν αποδεχθεί να συνυπογράψουν την πρόταση η μεγάλη πλειοψηφία των ανεξάρτητων βουλευτών.

Η ΔΗΜΑΡ μετά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα (7/7), αργά το μεσημέρι, δήλωσε ότι οι βουλευτές της θα καταθέσουν σε ξεχωριστό χαρτί αλλά με το ίδιο αντικείμενο, πρόταση δημοψηφίσματος για τη «μικρή» ΔΕΗ.

Από την άλλη, το ΚΚΕ επιμένει να καταθέσει τη δική του πρόταση με τη συμπερίληψη σειράς νόμων από το 1990 που αφορούν την αγορά ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά την ίδια ώρα αποσαφηνίζει ότι οι υπογραφές των βουλευτών του μπορούν να αθροισθούν με τις υπογραφές των άλλων βουλευτών στο αίτημα για δημοψήφισμα, έστω μόνο, για το νόμο που αφορά τη «μικρή» ΔΕΗ, αφού ο τελευταίος συμπεριλαμβάνεται στην πρότασή του.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης, μιλώντας προσωπικά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε το αυτονόητο ότι μπορούν να αθροισθούν οι υπογραφές βουλευτών σε «πανομοιότυπες προτάσεις», ακόμα και αν έχουν κατατεθεί σε διαφορετικά χαρτιά, ενώ δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα (12, 13, 14/7).

Το Μαξίμου, όμως, διέρρεε την πρωθυπουργική δυσφορία απέναντι στις αυτονόητες θέσεις Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι δεν εκφράζουν την «κυβερνητική άποψη»!

Πολιτικοί παρατηρητές υπογράμμιζαν, πάντως, ότι απ’ όλες αυτές τις εξελίξεις, κερδισμένο βγαίνει το αίτημα για πραγματική δημοκρατία ενάντια στο νέο τροϊκανό και κυβερνητικό ολοκληρωτισμό, ενώ αναδεικνύεται πολύ πιο επιτακτική η ανάγκη ο λαός να βγει στο προσκήνιο με μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και η Αριστερά να προχωρήσει αποφασιστικά στους δρόμους της συμπόρευσης και της ριζοσπαστικοποίησης με επίκαιρους συγκρουσιακούς όρους.

#iskra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.